10 juli 2019 door: T.Stegeman Allemaal tachtig, dus tijd voor een reünie

De foto van de laatste reünie ligt voor hen op tafel. Gemaakt op 4 maart 1999 bij het Hulscher in Zenderen, ze waren toen allemaal zestig jaar. Meteen komen de herinneringen weer boven. Hoe ze vol spanning naar de deur keken als er weer iemand binnen kwam. Lidy Möller-Diepenmaat en Siny Lansink-ten Tusscher weten het nog precies. De herkenning, de herinneringen aan vroeger, aan de lagere school. Die lieve juffrouw Wegter van de eerste klas en dan waren er nog de dames Koekkoek en Immerman en natuurlijk de zusters Gerarda Majella en Nicolien. De klassen waren overvol en het regime was streng, armen over elkaar en luisteren! Desondanks hadden ze heel veel plezier. Vandaar nu opnieuw een reünie. Met name Siny is de drijvende factor achter dit gebeuren, want destijds kon ze er niet bij zijn vanwege een dubbele longontsteking. "Maar deze keer gaat het me niet mis!'' verklaart ze resoluut. Alle vrouwen zijn geboren in 1938 of 1939. In 1951 verlieten ze de zesde klas. Soms kwamen ze elkaar nog wel eens tegen in het dorp, bij clubjes of gewoon tijdens het boodschappen halen. Helaas zijn er al enkelen overleden. Namen worden genoemd. Wie zouden er nog over zijn? Leerlingenlijsten zijn er niet meer na al die jaren. De wens om elkaar nog eens te zien wordt hierdoor alleen maar groter. Op 4 september moet het gebeuren bij hotel Jachtlust. 's Middags vanaf twee uur is iedereen welkom. Ze willen wel graag weten wie er komt, dus belangstellenden kunnen zich melden bij Lidy of bij Siny per telefoon. Lidy Möller: 2668355; Siny Lansink: 2662727. A.H.