10 juli 2019 door: T.Stegeman Juf Marianne gaat met pensioen

In een bakfiets werd ze van huis opgehaald en vervolgens op het plein door alle leerlingen toegezongen. Juf Marianne Bult werd onthaald als een koningin. De kleuterjuf in hart en nieren is al vanaf 1982 een bekend gezicht op basisschool de Wheele, maar sinds 1996 heeft ze een vaste aanstelling. Haar grote passie voor het kleuteronderwijs bleef niet onopgemerkt en bracht haar de functie onderbouw coördinator. Marianne heeft nog de oude opleiding tot kleuterleidster gevolgd en voor deze groep kinderen heeft ze zich al die jaren vol overgave in gezet. Tot afgelopen week, want vanaf nu gaat ze samen met haar man Leo, haar kinderen en kleinkinderen genieten van een welverdiend pensioen.

Basisschool 't Oldhof nam ook afscheid. Directeur Petra Straver en vier leerkrachten verlaten de school. Petra heeft een benoeming aangenomen op een school in Hengelo waar ze directeur wordt. Juf Mariska gaat op de Floraschool werken, juf Danielle verhuist naar de Wheele en juf Maria vervolgt haar loopbaan in Hertme op de St.Aegidius. Meneer Remco heeft een baan geaccepteerd op het ROC. Voor de kinderen was er een feestje. Op het zwembad konden de jongste leerlingen 's morgens hun hart ophalen. De oudere kinderen waren 's middags aan de beurt. Vijf mensen betekent een behoorlijke aderlating voor 't Oldhof, maar het team wordt gelukkig weer aangevuld met deskundige leerkrachten. A.H.