18 juli 2019 door: T.Stegeman Handbaltalent beste speler van EK

Het handballen is hem met de paplepel in gegoten. Immers bij de familie Mulder (moederskant) staat handbal bovenaan bij de sporten. Op z’n vierde zette hij zijn eerste stappen in de sporthal en afgelopen weekend behaalde hij de eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Beachhandbal bij de A jeugd.

Silas Speckmann(16) leeft voor het handballen. Zowel in de zaal als ‘’on the beach’’. Tijdens het EK dat onlangs plaats vond, werd hij zelfs uitverkoren tot beste speler van het toernooi. ‘’Beachhandballen is zwaar. Het spel gaat snel en je moet zowel aanvallen als verdedigen. De jury was van mening dat mijn pirouettes er erg mooi uitzagen!’’ Een pirouette staat voor een bepaalde manier van scoren. Dat levert tevens extra punten op net als een vliegertje. Silas speelt sinds z’n twaalfde in het Nederlands team voor beachhandbal. Hij werd geselecteerd toen hij nog in Borhave D speelde.

Voor de lol

‘’Eigenlijk deed ik voor de lol mee. Kijken hoever ik zou kunnen komen!’’ Groot was dan ook de verrassing dat hij uitgezocht werd. ‘’We zijn met tien jongens en komen uit alle delen van het land. Trainen wordt daardoor wel lastig. Voor het NK dat afgelopen weekend gehouden werd, hebben we een trainingskamp gehad van drie weken. In die periode hebben we diverse oefenwedstrijden gespeeld tegen andere teams.’’

Het zijn de laatste toernooien in de jeugdafdeling. Zodra je achttien wordt ga je over naar de senioren. Silas gaat echter verder in de zaalcompetitie. ‘Het Nederlands team valt bovendien uit elkaar, de spelers kiezen allemaal een eigen weg en mocht ik verder willen dan moet ik opnieuw geselecteerd worden.’’ De handballer kiest dus een andere weg. Hij wil zich aansluiten bij het landelijke herenteam dat momenteel in de A-divisie speelt en bij het herenteam van Borhave dat in de tweede divisie uitkomt. Handballen blijft immers een mooi spel!!