7 augustus 2019 door: T.Stegeman Bouw loopt volgens schema. Verkoop twee woningen van start

door Annemarie Haak

 

De twee koopwoningen zijn onder de kap, dat betekent dat de verkoop van start kan. Dit gebeurt via het Wensink Vastgoed BV. De overige vijf woningen worden aansluitend  van de kap voorzien en de huurders zijn inmiddels bekend. De bouw in oud Borne verloopt volgens schema en als alles op deze manier doorgaat, zal het complex rond de jaarwisseling worden opgeleverd.

 

Bouwer Henk Huis in ’t Veld is trots op dit project. Niet alleen omdat zijn dochter Anne straks een van de bewoners is, maar ook omdat het een bijzondere mooie invulling op deze locatie in Oud Borne is. De vastgoedeigenaar kocht de voormalige oude werkplaats in oktober 2016 samen met de familie Clemens die het deel aan de Brinkstraat  in eigendom heeft verkregen. De bouwer wist dat Theo Morselt al geruime tijd bezig was om een plan te ontwikkelen voor deze locatie. ‘’Dat plan was mijn uitgangspunt. Van daaruit ben ik te werk gegaan en is het huidige project ontstaan.’’  Er worden onder meer woningen gebouwd, bedoeld voor de zorg. Zorg die ingekocht kan worden bij de JP van den Bent Stichting, die de woningen exploiteert. Huis in ’t Veld heeft in het verleden veel ervaring opgedaan met dit soort projecten. Naast de Potkaamp komt een gebouw  voor enkele bewoners met  intramurale zorg, waarin twee appartementen gerealiseerd worden aan de linkerkant. De rechterhelft van het huis is bestemd voor algemeen gebruik en de bedrijfsvoering van de JP vd Bent stichting. Op de bovenverdieping komt nog een kantoor en een kamer voor de slaapwacht. De bewoners die in dit huis hun intrek gaan nemen wonen nu nog aan de Pellenhof maar zullen straks verkassen naar de overkant.  De zorgvoorziening in alle woningen komt in handen van de St. JP van den Bent, die ook de zorg van de Pellenhof onder haar hoede heeft. Door de bedrijfsvoering eveneens in dit nieuwe gebouw onder te brengen, kan de stichting op de Pellenhof over extra vrij komende huisjes beschikken, die dan weer verhuurd kunnen worden.  Het JP gebouw  wordt in dezelfde stijl gebouwd als de Potkaamp zodat het één geheel  lijkt.

Daarnaast wordt een rij van drie huurwoningen gebouwd. Deze moeten in oktober wind- en waterdicht zijn. ‘’Dan kan er vervolgens binnen verder gewerkt worden, ook als het weer minder wordt.’’ De bouw van deze drie woningen wijkt geheel af van het JP-gebouw. De huizen verwijzen naar de werkplaats die voorheen op deze locatie stond.  Het zijn drie geschakelde huizen met  een twee puntig puntdak. Het dak van de woningen wordt belegd met pannen en de gevels worden voorzien van  zinken plank-panelen. Daarmee worden de woningen duurzaam en onderhoudsvrij.  De huurders zijn al bekend. ‘’We hebben gekeken naar jongeren die bij elkaar passen. Onze dochter Anne, die nu nog op de Pellenhof woont, krijgt hier een huis samen met twee andere jongeren, een jongen en een meisje. Ze kennen elkaar, zijn redelijk zelfstandig, maar hebben toch zorg nodig..’’ De woningen zijn ruim, leeftijdsbestendig, hebben een vaste trap naar de verdieping waar een extra slaapkamer gerealiseerd zou kunnen worden. Dit hoeft niet, de benedenverdieping is zo ingericht dat wonen en slapen hier plaats kan vinden. De huizen kijken uit op de Pellenhof. Tussen de koopwoningen en deze huizen wordt een privé  hofje gerealiseerd waar tevens negen parkeerplaatsen aangelegd worden. De voordeur komt eveneens aan de kant van de Pellenhof.

 

Het muurtje langs de Pellenhof blijft bestaan, dit is tevens de voorkant van de tuinen.  Er komt hier een extra toegangspoortje voor de drie woningen naast de grote poort   die voorheen al  aanwezig was. Deze poort geeft toegang tot het atelier/kantoor dat op deze plek gebouwd wordt.  Dit oudste deel van de werkplaats, dat ooit een herberg was en aan de Brinkstraat ligt, wordt de voorgevel van het nieuwe woonhuis dat hier gebouwd en gedeeltelijk gerestaureerd wordt. De oude gevel is momenteel geheel gestut en verstevigd.

 

Henk Huis in ’t Veld is blij dat er nu eindelijk actie ondernomen is. ‘’De gammele werkplaats was menigeen een doorn in het oog. Wat er nu voor in de plaats komt is mooi. Een opwaardering van dit gebied. De huizen passen in Oud Borne en de zorgvoorzieningen kunnen gecombineerd worden met de woningen op de Pellenhof. Een perfecte oplossing.’’