5 september 2019 door: T.Stegeman BUREN ZWENKGRAS KAMPEREN AL DERTIG JAAR SAMEN

Samen met je buren kamperen. Menigeen moet er niet aan denken, maar aan het Zwenkgras in Borne doet een groep buren het al dertig jaar. Het begon in 1989 nadat een aantal van hen een vouwwagen had aangeschaft. De vouwwagens zijn inmiddels vervangen door caravans, maar vaste prik is gebleven dat de buren niet stil zitten, maar volop bewegen.

De dertigers en veertigers van toen zijn ondertussen zestigers en zeventigers. Hun kinderen zijn uitgevlogen. Toen die nog van de partij waren, met een deelnemersaantal van ooit maar liefst 86, werden de weekenden vol gepland met activiteiten: volleyballen, zeskamp, speurtochten, kinderspelletjes en zelfs ochtendgymnastiek onder leiding van Herman Geerlings.

Al jaren echter kamperen de Zwenkgras-buren samen met oud-Zwenkgrasbewoners met zeven stellen. Drie ervan wonen daar al meer dan tien en zelfs ruim twintig jaar niet meer. Alle hoeken van Twente, Salland en de Achterhoek zijn al eens bezocht. Afgelopen weekend was de Kop van Overijssel aan de beurt: Sint Jansklooster, fraai gelegen nabij Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het ziet ernaar uit dat de groep nog wel even doorgaat. De organisatie voor volgend jaar is in elk geval weer in goede handen.