5 september 2019 door: T.Stegeman Koperen jubileum camperplaats

Door Annemarie Haak

Ze weet het nog als de dag van gisteren. Schoonvader Willem ter Keurs opperde het idee om aan zijn boerderij Rabo Scheele in Hertme een pleisterplaats en een camperlocatie toe te voegen. ‘’We hadden in Hertme al de minicamping de Köller en om elkaar niet in het vaarwater te zitten zouden wij ons op de campers richten’’, begint Ineke ter Keurs haar verhaal. In de boomgaard naast de boerderij werden vervolgens zes camperplekken  gerealiseerd. Een toilet was het enige sanitair.  Een stuk van de deel werd ingericht voor de verkoop van koffie/thee, frisdrank en ijs. ‘’Heel simpel en eenvoudig allemaal, we moesten eerst opstarten.’’ Het bleek echter een schot in de roos. Vanaf het eerste moment wisten de camperaars Rabo Scheele te vinden. Maar ook wandelaars, fietsers, motorrijders en wielrenners legden aan. Al vrij snel na het opstarten moest er worden uitgebreid. Van zes naar tien camperplekken tot uiteindelijk naar de huidige vijfentwintig  plaatsen. Het toilet heeft inmiddels plaats gemaakt voor een riant toiletgebouw met douche en een speciale afwaskeuken. De deel van de boerderij is nu geheel ingericht voor de daggasten. Kasten en vitrines met streekproducten en eigengemaakte jam en vruchtengelei staan er opgesteld. Het simpele koffiezetapparaat heeft plaats gemaakt voor een volautomatische koffiemachine, die een scala aan verschillende koffies kan maken en het terras kan plaats bieden aan zo’n vijftig gasten. Appeltaart, krentenwegge, diverse soorten ijs, bier en frisdrank, de gasten kunnen hier volop genieten voor een redelijke prijs.

 

‘’Zodra de zon schijnt komen de gasten. Gezinnen met kinderen komen vooral voor onze poezen’’, grapt Ineke die de grotendeels de kar trekt. ‘’Campers komen het hele jaar door. Nu met twee van die hete zomers achter elkaar, hebben we zo’n 500 campers per jaar gehad. Veel vaste gasten, maar ook nieuwe mensen die ons adres gekregen hebben van anderen.’’ Als er in het Ope4nluchttheater iets bijzonders te doen is, kan Rabo Scheele dit merken. Bij het Afrikafestival, een optreden van Bløf of een andere kaskraker, dan staat de camperplaats vol. ‘’Of mensen die op familiebezoek gaan, logeren hier een of meerdere nachtjes.’’

Ineke geniet van het werk, vindt het heerlijk om onder de mensen te zijn. ‘’Maar deze inkomsten hebben we ook hard nodig. We kunnen niet meer alleen rondkomen van de vleeskalveren die we hier houden. Mijn man richt zich voornamelijk op de verzorging van de dieren, maar ik spring regelmatig bij. Dat doet hij ook bij mijn werk op de pleisterplaats als het druk is. Zo helpen we elkaar.’’  Onlangs heeft de Bornse bierbrouwer Marcel Bergboer nog een speciaal biertje gebrouwen, het Rabo Scheelebiertje voor het koperen jubileum. Ineke is optimistisch voor de toekomst. ‘’Het aantal senioren, dat met pensioen gaat, wordt steeds groter en juist die groep weet ons te vinden!’’