5 september 2019 door: T.Stegeman Klaar voor de reis naar Gambia

De auto is bestickerd, het is een Mercedes uit 2005, dat was een van de voorwaarden voor deelname aan de tocht. Het moest een oudere auto zijn. Tonny en Rite Vossebeld hebben inmiddels al kennis gemaakt met de overige deelnemers van de groep, de laatste zaken zijn geregeld waarmee maar gezegd kan worden: het paar is klaar voor de grote reis van Antwerpen naar Banjul in het kader van de stichting Rescue baby Gambia. De Bornse Courant wijdde al eerder een artikel aan dit gepassioneerde echtpaar. Op 5 oktober is de start gepland. Daarna wordt er twintig dagen gereden, 7200 kilometer door zeven landen, dwars door de Sahara en de Merzouga duinen. ”Een waar avontuur met een prachtig einddoel. Een betere zorg rondom zwangerschappen en bevallingen, want daar doen we het voor’’.  Het echtpaar zet zich al jaren in voor hulp aan een ziekenhuis in Essau. Regelmatig worden er hulpgoederen gestuurd. Nu heeft het paar zich aangemeld voor de Challenge van Antwerpen naar de Gambiaanse hoofdstad. Ze hebben zich laten sponsoren en bovendien een grote inzamelingsactie opgezet om zoveel mogelijk kraampakketten in te zamelen. Dat heeft al heel veel respons opgeleverd, maar er is nog plek in de auto dus er zijn  nog goederen welkom. De auto wordt in Gambia geveild en de opbrengst is ook bedoeld voor het ziekenhuis. Belangstellenden die Tonny en Rite willen steunen kunnen contact opnemen met het echtpaar  via tel.0610910601, of een bedrag overmaken op bankrekening: NL44RABO0338109447