11 september 2019 door: T.Stegeman Schenking 15 fietsen door RKSV NEO uit Borne

RKSV NEO bestond op 11 mei 100 jaar en binnen het jubileumjaar besloot het bestuur graag een actie te willen doen voor een goed doel. Het fietsenproject voor kinderen, via de stichting Hulp aan Sri Lanka, werd gekozen. Er werd mee gedaan met Living Statues. Twee damesteams en hun trainers stonden als beeld, samen met de vrijwilligers van de stichting in Borne.

 

Het bestuur van RKSV NEO maakte in juni bekend, vijftien fietsen extra te schenken voor kinderen in de regio Solepura op Sri Lanka. Zij kunnen door de verre afstanden, tussen huis en school niet aan onderwijs deel nemen. Het bestuur verdubbelde het aantal fietsen, wat via giften met hun actie tijdens Living Statues in april, was opgehaald.

Op 3 september was het zover. Een extra groep van vijftien kinderen uit Solepura kreeg ter plekke een fiets van RKSV NEO. De foto van Living Statues in Borne sierde de fietsen. De blijdschap onder de kinderen en ouders was groot. Voor de ouders was het ondoenlijk om een fiets te kopen voor hun kinderen. Hun inkomen is zeer laag. Alleen de directe kosten voor levensonderhoud kunnen er soms maar gedeeltelijk mee betaald worden.

 

Met het bordje ‘Thank you RKSV NEO & Stichting HAS’ bedanken de kinderen samen voor hun fiets.

Het nieuwe schooljaar is ook in Sri Lanka begonnen. Pastoor Theo van der Sman kijkt uit naar zijn volgende werkbezoek. Hij zal groepjes kinderen door het dichte bosgebied zien fietsen op weg naar school, op weg naar een toekomst, waarin ze dankzij hun fiets leren lezen en schrijven. RKSV NEO geeft hen een kans op een betere toekomst.

 

Meer informatie:

www.stichtinghas.nl en facebook