26 september 2019 door: T.Stegeman Dertig jaar Marbeco

door Annemarie Haak

 

Een groot spandoek aan de voorgevel van zijn onderneming aan de Wensinkstraat laat niets aan duidelijkheid te wensen over. Marbeco viert zijn dertigste verjaardag. Een vreemde eend in het ondernemerswereldje, dat komt enerzijds door zijn uiterlijk, onafscheidelijke sigaar in de mond en een leren cowboyhoed op zijn kalende hoofd, maar anderzijds ook door de ietwat vreemde openingstijden van zijn winkel –niet elke dag- en zijn specifieke assortiment. ‘’Ik krijg hier klanten uit heel het land, zelfs uit het buitenland weten ze me te vinden’’, zegt hij met een stralende lach. Met name het assortiment beveiliging en bewaking is zeer uitgebreid. Alle artikelen zijn bovendien op voorraad aanwezig, zelfs de zeer specifieke onderdelen. Bewakingscamera’s in alle prijsklassen en uitvoeringen zijn op voorraad. ‘’Er is veel vraag naar deze artikelen. Mensen willen zich veilig voelen en hun bezittingen goed bewaken. Wat dat betreft hebben we voor elk doel de juiste apparatuur in huis.’’ Daarnaast heeft licht en geluid nog steeds een groot aandeel in het pakket. DJ-apparatuur, licht- en sound, kabels, sneeuw- en rookmachines met de daarbij behorende vloeistoffen, kortom alles wat erbij hoort, is te vinden aan de Wensinkstraat.

 

Marbeco zit al jaren in het vak. In eerste instantie hobbymatig, maar al spoedig met een zelfstandige onderneming. Vanuit een kleine unit aan de Gildestraat werden de artikelen op het gebied van de elektronica verkocht. Het pand werd al heel snel te klein en via een bekende werd hij in 1991 gewezen op het huidige onderkomen. Eerst een deel van de bovenverdieping, dit werd echter al snel uitgebreid tot de hele etage en na een paar jaar kon hij het hele pand in gebruik nemen. Momenteel beslaat de zaak drie verdiepingen.  ‘’Artikelen van A tot Z staat er vermeld op zijn flitsende bestelbus en op het spandoek aan de gevel.  Eigenlijk is deze kreet een hele goede omschrijving voor alles wat Marbeco in huis heeft. Tenminste als het om elektronica gaat, want dan vraag je bij Marcel niet gauw mis. Zijn assortiment is wisselend en daarom is het goed regelmatig een kijkje te nemen, vindt hij zelf. Zo heeft hij momenteel een heel assortiment fitnessapparatuur  in huis. De ondernemer wordt in het uitoefenen van zijn bedrijf bijgestaan door zus Alice, zijn grote steun en toeverlaat. Als geen ander verstaat ze de kunst om de artikelen zo te etaleren dat ze goed tot hun recht komen. Bovendien is haar gevoel voor orde en netheid een aanwinst. Alle artikelen staan keurig en overzichtelijk opgesteld.

 

Om het jubileum te vieren staan er diverse acties op stapel. Allereerst al de kleurrijke Disneydriewielers voor de allerkleinsten. ‘’We bieden ze aan voor dertig euro!’’ Maar daarnaast worden er regelmatig andere acties op touw gezet. Hiervoor kan men het beste de facebookpagina volgen. Inmiddels beschikt Marbeco ook over een webshop, dus ook daar kan men het assortiment bekijken. ‘’Het beste is echter om hier in de winkel even te komen kijken en informatie in te winnen. Dat werkt altijd het beste’’, aldus de ondernemer.

Marbeco is geopend: op woensdag en donderdag van 13.30u tot 19.30u. Vrijdag van 13.30u tot 21.u en zaterdag 10u tot 17u. Tevens op afspraak.