26 september 2019 door: T.Stegeman Cheque voor jeugdfonds sport en cultuur

Een cheque ter waarde van 250 euro mocht ambassadrice Ingrid Prigge  ontvangen uit handen van wethouder Michel Kotteman. Het geld is afkomstig uit een samenwerkingsverband tussen de Rabobank Centraal Twente en de gemeente Borne die zich samen garant stellen voor het organiseren van het streetsoccertoernooi dat jaarlijks in de maand juni plaats vindt. De overeenkomst is geldig voor drie jaar. Het geld van de cheque is een deel van de opbrengst van het toernooi en komt ten goed aan sport- en cultuuractiviteiten voor minderbedeelden. ‘’Het mooie van dit fonds is, dat er niets aan de strijkstok blijft hangen!’’, benadrukte Kotteman. Jaarlijks kunnen kinderen een beroep op dit fonds, zodat zij toch een sport kunnen doen. Er kunnen zich nog steeds mensen aanmelden, die graag een ondersteuning willen. Dit kan voor een sportvereniging zijn, maar ook voor cultuuruitingen, zoals dansen of muziekles. Zo worden kinderen in staat gesteld om een instrument aan te schaffen, speciale danskleding en/of sportkleding. Bovendien betaalt het fonds de contributie. Het gaat hierbij om gezinnen met een hele kleine beurs.