2 oktober 2019 door: T.Stegeman Supermarkt blijft in Sindron

Aveleijn wil nog een jaar doorgaan met de exploitatie van de supermarkt en de ontmoetingsruimte in het gemeenschapscentrum Sindron in Zenderen. Hiervoor is inmiddels een handtekening gezet. De super is helaas nog niet levensvatbaar, maar Aveleijn dat een aantal cliënten op deze manier van een dagbesteding voorziet,  wil het nog een poos aanzien. De supermarkt is destijds opgezet omdat er vanuit de gemeenschap veel vraag naar was. Maar dan moet men er wel gebruik van maken. Een supermarkt kan niet bestaan van alleen de vergeten pakjes boter. ‘’Als elk gezin in Zenderen wekelijks 25 euro zou besteden in de buurtsuper, dan zou dat voldoende zijn. Dan kan de winkel bestaan. Dit is geen commercieel bedrijf, er werken mensen met een beperking. Het moet vanuit de gemeenschap komen!’’ In Lonneker functioneert eenzelfde formule prima. Daar is de buurtsuper rendabel en wordt volledig gedragen door de gemeenschap. Aveleijn verzorgt tevens de ontmoetingsruimte en ook daar kan het beter.   A.H.