2 oktober 2019 door: T.Stegeman Fien Slamp is de Beste Buur.

Ze vangt de kinderen op als dat nodig is, doet de was wanneer en er wasmachine uitvalt, kookt soep, is een luisterend oor voor buren die dat nodig hebben. Kortom voor Kirsten Biemans is het overduidelijk, haar buurvrouw Fien Slamp is de beste buurvrouw die je maar wensen kunt.


In totaal waren er zeven beste buren genomineerd, dit kon tot afgelopen 1 augustus. Het initiatief kwam van woningcorporatie Welbions en de gemeente. Noaberschap bestaat, maar soms is dit ver te zoeken en daarom is het belangrijk om hier af en toe de aandacht op te vestigen. Een prettig leefklimaat is immers heel belangrijk, met name nu mensen gedwongen worden langer zelfstandig en dus thuis te blijven wonen.


Afgelopen zaterdag was de bekendmaking. De genomineerden werden uitgenodigd bij Il Tartufo, het Italiaanse restaurant aan de Grotestraat. De jury, bestaande uit wethouder Michel Kotteman, Ineke Waninge, huurdersvereniging Ookbions en Eric Markvoort, directeur Welbions, vond alle genomineerden even geweldig, zij kregen daarom allemaal een bedankje. De beste burenbokaal was echter voor Fien Slamp. ‘’Met name de mate waarin en de betrokkenheid van Fien gaaf de doorslag’’, verklaarde Eric Markvoort na afloop. Fien bleef echter bescheiden. ‘’Ik wilde eerst niet gaan toen ik de brief kreeg. Ik doe gewoon wat ik denk dat ik moet doen.’’ Kirsten Biemans verklaarde daarentegen dat Fien de beste buurvouw is die er maar te vinden is. ‘’Ik zei tegen haar: Je moet gaan, het draait in dit geval om jou!’’