10 oktober 2019 door: T.Stegeman ‘’Leef! Alsof het je laatste dag is….!’’

Deze kaskraker van Andre Hazes was de afsluiter van het eerste optreden van Inpajoko. De stem van dirigent Bertus van’t Foort klonk precies als die van de zanger en al gauw gingen de handen op elkaar in het Atrium van het Dijkhuis. De senioren genoten van dit korenfestival waaraan ook Volle Wille, het Melbuuln Piratenkoor en het gospelkoor Celebration meededen. De koren traden om beurten op in het grote Atrium achter in het Dijkhuis en het kleine voorin bij de ingang. Wilden de senioren niets missen en op tijd een stoel bemachtigen, dan was het zaak zo snel mogelijk naar de andere locatie zien te komen. Gezelligheid en sfeer stonden voorop, er was een glaasje drinken en er werd baklever met appel gebakken. ‘’We krijgen heel vaak verzoeken van koren om te mogen optreden in het Dijkhuis’’, licht activiteitenbegeleidster Marleen Franke toe. De ene keer lukt dat, maar soms ook niet in verband met het drukke programma. ‘’Toen ontstond het idee om er een festival van te maken en een aantal koren tegelijkertijd uit te nodigen.’’ Het is een schot in de roos, want het is ontzettend druk in het Dijkhuis en het publiek geniet met volle teugen. ‘’Voor herhaling vatbaar!’’ glundert Marleen.