16 oktober 2019 door: T.Stegeman Onderscheiding en erelidmaatschap bij EHBO

Tijdens de jaarlijkse feestelijke medewerkersbijeenkomst aan het begin van een nieuw EHBO cursusseizoen werden twee leden van de KNV EHO Borne in het zonnetje gezet.

Ben ten Tusscher ontving uit handen van Henk Noordman van het hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO een Dr. C.B. Tilanus Jr-onderscheiding: de eremedaille in zilver. Dit omdat hij 25 jaar actief EHBO-er is en vanaf 2001 bestuurslid is van de KNV EHBO Borne. Daarnaast is hij ook al vanaf 2002 Lotusslachtoffer. Verder is Ben ten Tusscher hulpverlener bij diverse (sport)evenementen; medeorganisator van diverse herhalingsavonden en een manusje-van-alles op het gebied van schilderwerk, tuinonderhoud en het maken van speciale materialen.

Ine Nijhuis-Lantinga is sinds 1987 lid bij de KNV EHBO Borne en vanaf het begin heel actief binnen de vereniging. Ze was vaste assistent bij cursusavonden, collecteerde jaarlijks, deed mee met wedstrijdploegen en was later begeleider hiervan. Verder actief als hulpverlener bij sportevenementen. Ze gaf jeugd EHBO op de basisscholen en nam daar ook examens af en ze hielp bij de reanimatie- en AED opleidingen en herhalingen. Verder kon de EHBO Borne altijd een beroep op haar doen voor andere zaken Ine Nijhuis was een echte duizendpoot.
Omdat Ine Nijhuis al een EHBO onderscheiding heeft ontvangen bij haarhaar 25 jarig EHBO lidmaatschap in 2012 benoemde de voorzitter haar dmv een oorkonde als dank voor haar vrijwilligerswerk tot erelid van de KNV EHBO Borne.