16 oktober 2019 door: T.Stegeman De Ster viert eerste lustrum

Ze weet nog precies hoe ze heel eenvoudig vijf jaar geleden begon. Met een koelkast van oma, wat meubeltjes die overal vandaan kwamen en een klein oventje om appeltaart te bakken. ‘’We kwamen uit het scoutinggebouw aan de Esstraat. Er was veel vraag naar dagbesteding en ik was op zoek naar een betere locatie. Dat dit pand leeg stond, kwam precies op het juiste moment!’’ Bernadet Wieffer nam de sprong in het duister, kocht het pand en slaagde erin om in die vijf jaren weer een bloeiend bedrijf van de Ster te maken. Ze is supertrots op het resultaat en op haar medewerkers die ze liefkozend ‘’collega’s’’ noemt. De Ster heeft zich een plek in het horecawereldje veroverd en menigeen geniet hier van een lekker kopje koffie of thee. Maar de Ster biedt meer. Lunches, verjaardagsfeestjes, een high tea, zelfs een receptie, het is allemaal mogelijk. Jongeren met een beperking serveren op een professionele manier uit en zorgen dat alles naar tevredenheid van de klant wordt verzorgd. ‘’We zijn een volwaardig horecabedrijf, de integratie verloopt hier goed. We zijn zelfs opleider en begeleider van cliënten geworden.’’ In totaal zijn er zo’n zestien cliënten werkzaam in de Ster dat behalve horeca ook een creatieve afdeling heeft, die wordt geleid door de zus van Bernadet. Overdag zijn er vier jongeren werkzaam in het café en vier in de keuken.  De andere acht vermaken zich in het atelier. Regelmatig wordt er gewisseld, zo blijven de werkzaamheden gevarieerd. ‘’Alle voorkomende taken worden gedaan, van ramen zemen, stofzuigen tot het bedienen van de klanten en het koken en bakken. We proberen eruit te halen wat erin zit’’, verklaart Bernadet. Onlangs werd het bedrijf getrakteerd door de Rotaryclub Borne-Delden. Een echte bezorgfiets werd er afgeleverd aan de Marktstraat. ‘’Een geweldig cadeau!’’, verklaart Bernadet stralend. ‘’Hiermee kunnen we ook broodjes en taarten bezorgen!’’  Op naar het tweede lustrum!   A.H.