30 oktober 2019 door: T.Stegeman Nieuwe aanwinst voor het Dijkhuis

De St. Vrienden van het Dijkhuis hebben het verpleeg- en verzorgingshuis verblijd met de Qwiek-up, een speciaal apparaat dat beelden kan projecteren op wand of plafond. Dit kunnen bewegende beelden over een bepaald onderwerp zijn, maar ook een eigen  gemaakte fotoreportage. ‘’Met name bedlegerige patiënten kunnen hiervan profiteren. Het is rustgevend en laat mensen op een ontspannen manier genieten’’, verklaart Jan Matel voorzitter van de stichting. ‘’De mogelijkheden zijn legio, immers allerlei onderwerpen kunnen geprojecteerd worden. Dit kan de familie zelf doen, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van bestaande video’s’’ Het apparaat is zowel bedoeld voor de bewoners van het verpleeghuis alsook voor het verzorgingshuis. ‘’Het is de bedoeling dat de Qwiek-up zo optimaal mogelijk gebruikt wordt.’’ Dat kan ook want het betreft hier een mobiel toestel dat gemakkelijk verplaatst kan worden.

De St. Vrienden van het Dijkhuis stelt zich ten doel extraatjes voor de bewoners te financieren. Zo wordt het jaarlijkse Sinterklaasfeest opgezet, werd al eens een fiets met monitor geschonken, een aquarium en onlangs kreeg het huis een tovertafel aangeboden. ‘’Deze tovertafel werd vervolgens door een van ons in Australië geïntroduceerd. Het maakte zo’n indruk dat premier Mark Rutte het apparaat tijdens zijn reis naar dit land officieel mocht installeren!’’

Inmiddels is de Qwiek-up geïnstalleerd en  kunnen de bewoners er volop gebruik van maken.  A.H.