6 november 2019 door: T.Stegeman Fraai winkelcentrum opgeleverd

door Annemarie Haak

Er werd heel wat afgeklust in het centrum de afgelopen periode. De luifels verdwenen voor de winkels aan de Bakkerssteeg, de voorgevels werden voorzien van steenstrips, kozijnen vervangen en onlangs was de bestrating aan de beurt. Op het pleintje tussen de Hema en Qinn verdween de oranje eurobank en ook de boom moest het veld ruimen, maar daarvoor in de plaats komen vier bomen terug. De uitsparingen zijn al aangebracht. Ook in de Nijstad veranderde het aanzicht. Er was geen plek meer voor de fontein en daarvoor in de plaats kwam nieuwe bestrating in een strak patroon met uitsparingen voor  nieuwe beplanting. Bovendien werd het centrum voorzien van nieuwe moderne straatverlichting. Zelfs de lantaarn die midden op het terras van Bliss stond kreeg een nieuwe plek. Al met al een echte opwaardering van het winkelcentrum. Donderdagochtend om 11 uur verricht wethouder M.Kotteman de officiële opening.

De ondernemers en het winkelende publiek zijn er blij mee. ‘’Het is veel opener en ruimer geworden, hoewel die luifels ook wel wat hadden. Heerlijk om onder te lopen als het regende’’, verklaart mevr van Otten. ‘’Ik hoop wel dat er nog een bankje terug komt op dit kleine pleintje, mijn man gaat anders niet mee winkelen!’’ oppert een voorbijgangster die verder niet met naam genoemd wil worden. Tess Maris van Eat en Wine is zeer content. ‘’Het is nu een mooi, open plein geworden. Perfect voor een terras buiten. Daar is nu ruimte genoeg voor!’’ Het klaverblad in de bestrating waarin straks nieuwe beplanting komt, vindt ze geweldig!  Tess is momenteel  met zwangerschapsverlof, maar ziet het helemaal zitten komend jaar. ‘’Met Bliss op het Dorsetplein kunnen we straks een mooi terras maken. Helemaal van deze tijd!’’ Ze hoopt tevens dat er gauw een nieuwe huurder gevonden wordt voor het voormalige pand van de Zuivelhoeve. ‘’Dan is het pleintje weer echt helemaal af!’’

Juwelier Marcel Boonk is eveneens tevreden. De brede straatgoot van cortenzestaal in het midden van de Bakkerssteeg is een aanwinst en ook de nieuwe verlichting kan hij waarderen, hoewel het volgens hem nog mooier zou zijn geweest als de lampen aan de muren bevestigd zouden zijn. ‘’Dan heb je ook geen hinder van die lantaarnpalen!’’ Het centrum heeft volgens hem nu een uitnodigende uitstraling, zelfs de Nijstad is opgewaardeerd. ‘’Wel jammer dat niet overal nieuwe klinkers zijn gelegd, dat zou nog mooier geweest zijn. Nu is slechts een deel voorzien van nieuwe stenen.’’ Veel waardering heeft de ondernemer voor de werknemers. ‘’Er werd steeds gezorgd voor voldoende mogelijkheden voor het winkelende publiek om bij de winkels te komen. Hierdoor heeft niemand erg veel hinder van ondervonden van de werkzaamheden. Nu nog het uitstallingsbeleid! Laten we met z’n allen niet van alles buiten zetten, want dan wordt opnieuw de doorgang belemmerd!!’’ Daarover kan men nog met in elkaar in gesprek.

In ieder geval is men het erover eens dat het winkelcentrum weer klaar is voor de komende feestdagen!