6 november 2019 door: T.Stegeman Interne verbouwing Kringloop in volle gang.

door Annemarie Haak

 

Een enorme grote hal is er ontstaan in het nieuwe onderkomen van het Kringloopbedrijf aan de Ambachtstraat. De staalconstructie geeft een klein beetje een idee hoe het straks zal gaan worden als de verbouwing klaar is. Twee grote open ruimtes waarin de winkel een plek krijgt. Verder de overdekte ‘’drive-in hal’’ voor het brengen van goederen. In deze hal komen straks een aantal bakken, zodat de spullen direct bij aankomst gescheiden kunnen worden. ‘’De mensen kunnen zo met hun auto langs de bakken rijden, de goederen in de juiste bak deponeren en vervolgens door de achteruitgang weer wegrijden’’, legt Harry Rolefes uit. ‘’Het terrein rondom het gebouw wordt helemaal bestraat, zodat het gemakkelijk in- en uitrijden is. We willen ons straks meer op scheiden en recyclen gaan richten en dan is het handig wanneer de spullen direct bij aankomst al geselecteerd zijn.’’ Ernaast is de werkplaats gepland waar goederen die nog een opknapbeurt nodig hebben, gerepareerd kunnen worden.

 

Wij zitten te springen

om opslagruimte

 

In het huidige pand is daar te weinig ruimte voor, waardoor veel spullen onnodig in de container belanden. In totaal zal er straks zo’n 2000 vierkante meter winkeloppervlak gerealiseerd zijn, verdeeld over twee lagen. Boven de kleding en beneden de meubels, bedden en kasten. Op de verdieping krijgt bovendien het bestuur een eigen vergaderruimte en blijft een deel van het oppervlak gereserveerd voor opslag van goederen.  De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang.  De toegangsweg naar de drive-in moet verhoogd en deze week wordt de verdiepingsvloer aangebracht. Aan de voorkant krijgt het pand tevens een ander aanzicht. ‘’De entree met veel glas leidt het winkelende publiek langs de twee kassa’s de winkel in. In het midden komt een grote trap.’’

De bouw ligt op schema. Alle vergunningen zijn binnen en als er verder geen tegenslagen zijn, kunnen de deuren in maart van het komend jaar open. Rolefes kan niet wachten. ‘’We hebben momenteel zoveel goederen, daar kunnen we nergens mee naar toe. We zitten te springen om opslagruimte.  Noodgedwongen zitten spullen opgeslagen in drie containers, maar met de winter voor de deur is dat geen geweldige oplossing! Mocht er iemand nog ruimte hebben, laat het ons weten!’’