14 november 2019 door: T.Stegeman Ontbijten met de burgemeester

Gezellig met de burgervader een broodje eten en dan ook nog een cheque in ontvangst mogen nemen. Dat overkwam een groep leerlingen van groep 6 van de Stephanusschool uit Zenderen. Samen zaten ze aan een royaal gedekte tafel in het gemeentehuis. Zelfs wensen mochten kenbaar gemaakt worden. Zo zag Stef een Yalpwand wel zitten. ''Die staat ook in de Bornsche Maten, daar kun je heel leuk spelen!'' Hij had bovendien al een locatie uitgezocht. ''Bij de Kostee op het speelveldje!'' Burgemeester van den Hengel beloofde dat hij het zou bespreken. Zelf had hij ook een cadeau. 250 euro voor Het Vergeten Kind. ''De kosten voor dit ontbijt zijn ongeveer dit bedrag en jullie moeten zorgen dat het op de goede plaats komt!''

 

De burgemeester onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Het Vergeten Kind Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester van den Hengel symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die het thuis moeilijk hebben. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij.

Van den Hengel kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Kinderen durven alles te vragen en te zeggen. Wat vinden ze belangrijk? Wat houdt ze bezig? Wat zien ze graag in hun gemeente? Maar ook vragen aan mij persoonlijk. Geweldig om op deze manier het gesprek aan te gaan.”

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag.   A.H.