14 november 2019 door: T.Stegeman Plus Huls heeft aandacht voor mantelzorger

''De eerste ondernemer die het lef heeft om er iets mee te doen. Medewerkers die tevens mantelzorger zijn hebben het soms moeilijk genoeg. Een werkgever die begrip toont kan dan waardevol zijn!'' Wethouder Martin Welten stak zijn bewondering voor Hendrik-Jan en Erna Huls niet onder stoelen of banken. De Plus-supermark kreeg een erkenning ‘’Wij werken Mantelzorgvriendelijk’’ uitgereikt voor het creëren van een werkomgeving waarin de combinatie werk en mantelzorg bespreekbaar is. Een aantal werknemers van de supermarkt hebben de zorg over zieke familieleden en dit kan soms een enorme impact hebben. De Plus biedt ruimte door begrip te tonen en te schuiven met roosters indien dat nodig is.

Wat betekent dit eigenlijk, mantelzorger zijn en ook werken. Deze vraag dreef Hendrik Jan Huls ertoe om zich te verdiepen in deze problematiek en resulteerde uiteindelijk in het invoeren in de praktijk. ‘’Als je bedenkt dat een op de vier werknemers mantelzorger is, dan is er werk aan de winkel!’’ verklaarde de ondernemer. ‘’Het kan de zorg voor een ouder betreffen, maar ook voor een kind, zorgen voor iemand anders is de realiteit, het hoort bij het leven!’’ Een mantelzorger kan bovendien in psychische problemen belanden wanneer de druk te hoog wordt. Ook hier moet hulp geboden worden. Door onder meer preventief bezig te zijn kan veel ellende voorkomen worden, aldus Heidi Sprekelmeyer van de organisatie Jong en Veer die het project begeleidt.

De BBO ondersteunt het project en ook de gemeente wil haar bijdrage leveren. Door samen te werken op dit gebied hoopt men meer begrip te krijgen voor de mantelzorger. Samen met de award werd een feestelijke taart overhandigd.  A.H.

Meer foto’s op facebook/bornsecourant