28 november 2019 door: T.Stegeman Turbulent weekend voor de Toet’nbloazers

door Annemarie Haak

 

De verrassing was eraf, maar de presentatie kon niet mooier! In een afgeladen tent van cv de Toet'nbloazers werden jonkheer Thijs Soer en jonkvrouw Marloes Brouwer door een uitzinnige menigte toegejuicht nadat eerder die dag een foto in TCTubantia hun wereld deed instorten. Alle voorbereidingen ten spijt, alle voorzichtigheid om toch vooral niet opgemerkt te worden, alles weg door die ene foto. Een dag die de climax had moeten worden na een periode van geheimzinnigheid, veranderde met deze foto die hun identiteit onthulde, in een nachtmerrie.
Maar de jongeren van cv De Toet'nbloazers waren niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten en zochten meteen naar een ludieke oplossing om deze fout om te buigen naar een foute grap. En dat lukte met een videofilmpje!. ''Kun je een geheimpje bewaren? Ik word vanavond jonkheer!''' vertelde een telefonerende jonkheer Thijs in vol ornaat. ''Niet verder vertellen hoor, maar ik word vanavond jonkvrouw!'' kwam het vervolgens uit de mond van Marloes in galajurk. Het publiek genoot van de komische manier waarop de draak werd gestoken met deze miskleun en haalde het paar binnen met een daverend applaus. Een ontvangst die het paar zichtbaar raakte.  ''Wat hebben jullie voor ons klaar gestaan! en O wat zijn we jullie dankbaar!'' sprak een zeer geëmotioneerde Marloes. Direct na het bekend worden van de fout hadden de jongeren de koppen bij elkaar gestoken en werd er koortsachtig aan een oplossing van het probleem gewerkt. ‘’Achteraf is het een ontzettend mooie dag geworden en hebben we toch nog veel gelachen!’’

De jonkvrouw is in het dagelijks leven leerkracht basisonderwijs en haar jonkheer is werkzaam als consultant bij Yer Detachering en Werving.

 

 

Prins Dennis en adjudant Tim

De dag ervoor, op vrijdagavond kwamen prins Dennis Siero en adjudant Tim Smithuis uit de kast. De aanzoekcommissie had zich deze keer in de outfit van Hans Klok verdiept en kwamen met een kast van de Kolkleu op het toneel. Moest daarmee nu het prinsenpaar van de Toet'nbloazers gepresenteerd worden?? Het werd al enigszins onrustig in de zaal, maar uiteindelijk konden toch Dennis Siero en Tim Smithuis uit de kast getoverd worden.
Dennis is al enige tijd betrokken bij de vereniging als floormanager bij de gala-avonden. Echtgenote Marjolein helpt mee bij in de kledinggroep voor de optocht. Tim is vooral bekend als het gezicht van Las Carretas, echtgenote Nadja is actief bij het kindercarnaval en helpt ook mee in de kledinggroep. Het viertal geniet dus al enige bekendheid binnen de vereniging. De prins werkt in het dagelijks leven bij Quirion, een midden- en hoogspanningsbedrijf.

 

Zondagmiddag was het podium vrij voor de jeugdhoogheden. In een flitsende outfit presen teerden Prins Sten, prinses Lauren en adjudant Ruan zich aan het publiek.

Met deze ‘’prinselijke familie’’ gaan de Toet’nbloazers het komend jaar het carnaval in.