7 mei 2020 door: T.Stegeman Gebak voor Het Dijkhuis tijdens Koningsdag 2020

BORNE – Alle bewoners en medewerkers van Het Dijkhuis hebben maandag gebak gekregen van Oranjecomité Borne. Zo vond het comité toch nog een manier om Koningsdag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Voor iedereen was er een oranje tompouce, met koninklijk vlaggetje!

Op Koningsdag wordt in Het Dijkhuis al vele jaren een concert gegeven. Bewoners en Bornenaren met de Koninklijke onderscheiding worden dan getrakteerd op muziek, een toespraak van de burgemeester en een gezellige borrel. Dus toen vanwege het coronavirus bleek dat er geen activiteiten zouden zijn op 27 april, bedacht Oranjecomité Borne een manier om Het Dijkhuis alsnog een hart onder de riem te steken in crisistijd. “De bewoners en het geweldige zorgpersoneel verdienen het”, zegt de voorzitter Martin Reesink. “Daarom wilden we ze graag trakteren. Heel jammer dat Koningsdag dit jaar niet zo’n feestelijke karakter heeft als andere jaren, maar gezondheid is belangrijker.” De getrakteerde tompoucen zijn onder mee bekostigd door de jaarlijkse bijdrage van de Vrienden van het Oranjecomité. Bakker Jan Koehorst droeg zijn steentje bij door een deel van het gebak te sponsoren. “Mooi, zo laten we zien dat we ondanks de situatie als Borne toch een geheel vormen, en elkaar helpen waar het kan”, aldus Reesink.