3 juni 2020 door: T.Stegeman Anderhalve meter is bepalend!

Sporten en zwemmen mag, mits de deelnemers zich aan de anderhalve meter afstand houden!  Affiches maken de boodschap duidelijk en trainers dragen gekleurd hesjes met een duidelijke boodschap. Voor veel sportverenigingen is dit even puzzelen. Ook voor het zwembad. Locatieleider Tom Terbruggen heeft samen met zijn team een plan gemaakt om het zwemmen toch weer op te starten. ‘’In eerste instantie zijn we gestart met het baantjes zwemmen. Toen dat goed ging hebben we de zwemlessen en de lessen voor de doelgroepen weer hervat.’’ Er is echter wel een verplichte looproute ingevoerd. Allereerst moeten de zwemmers in badpak of zwembroek op het bad komen. De tas met daarin de handdoek etc wordt meegenomen en op een bankje langs de kant van het bad gezet. Ook hier geldt: houd afstand! Na het zwemmen wordt er niet gedoucht. Men kan zich omkleden in de grote kleedkamers, met maximaal acht personen en vervolgens het bad verlaten. ‘’Ouders die hun kinderen voor de zwemles brengen, mogen in de gymzaal wachten op de coördinator, die de kinderen naar het bad begeleid.  Ook deze kinderen moeten hun zwemkleding al aan hebben!’’ Na de les worden de kinderen weer naar de gymzaal gebracht. ‘’ Het is even wennen, maar we hebben het uitgeprobeerd en het werkt goed. We merken dat de zwemmers er begrip voor hebben.’’

 

Aanmelden is verplicht

 

Het zwembad heeft een aantal weken dicht gezeten en het plan was om binnenkort te starten met de renovatiewerkzaamheden. Totdat opeens het bericht kwam dat er weer gezwommen kon worden. ‘’De exacte datum van de renovatie staat nog niet vast, dus we konden weer open. Wanneer er nu gestart wordt met de werkzaamheden is nog niet bekend. Tot zolang doen we het op deze manier.’’ Voor het banenzwemmen en de doelgroepen is het wel verplicht om je van te voren aan te melden. Er is een speciale app, Sportify, waarmee dat kan maar men kan ook contact opnemen met de receptie. ‘’We begrijpen dat niet iedereen even handig is met mobiel en computer, dus vandaar dat we deze mogelijkheid aanbieden. Er mogen maximaal 24 zwemmers per groep in het water, dat kunnen we goed behappen. Het bad wordt dan in twee grote vakken verdeeld, zodat de zwemmers zich kunnen houden aan de 1,5 meter.’’ Tijdens het wisselen moet er gepoetst en gedesinfecteerd worden. Daarom wordt onder meer bij het aqua joggen maar heel beperkt met materialen gewerkt. ‘’Het is even niet anders, we moeten roeien met de riemen die we hebben en gezondheid gaat voor alles!!