21 juli 2020 door: T.Stegeman Geen Open Dagen voor Floralia

Corona heeft ook bij de bloemenvereniging Floralia voor onrust gezorgd. Daarom heeft het bestuur besloten om de traditionele Open Dagen met streekmarkt in september niet door te laten gaan. ‘’We zijn wel van plan om de tuinen in het weekend van 5 en 6 september open te stellen, hoe we dit in gaan vullen is nog niet bekend, maar het zal minder groots opgezet gaan worden’’, verklaart Anton Boks. Er wordt inmiddels al weer druk gewerkt en de tuinen liggen er weer gelikt bij. Binnenkort kunnen de eerste snijbloemen al geplukt worden en deze week start de verkoop van kleurrijke boeketten. Het is de eerste activiteit van Floralia. Vanwege besmettingsgevaar kon de verkoop van pot- en perkplanten in het voorjaar niet doorgaan. Dat betekent een schadepost voor de bloemenvereniging. Ook het wegvallen van de Open Dagen en de daarbij behorende streekmarkt heeft nadelige gevolgen. Desondanks zetten de leden de schouders eronder en zijn de vrijwilligers weer enthousiast begonnen met het werk aan de tuinen. HopenDe tuinen van Floralia zijn elke middag open van 13.30u tot 16u en op zaterdag van 10u tot 16u.