3 september 2020 door: T.Stegeman Wel Open Dagen bij Floralia

Bloemenvereniging Floralia houdt op 5 en 6 september de jaarlijkse open dagen op het tuincomplex aan de Twickelerblokweg nr. 8, maar dan wel in een afgeslankte vorm in verband met de te volgen coronamaatregelen.


Deze afgeslankte vorm betekent dat ze de tuin specifiek op eigen activiteiten en produkten inrichten. Ze zijn alleen met eigen goederen en producten, dus eigen bloemen, houtwerk en kalebassen aanwezig. Floralia wilde de beide dagen toch graag organiseren om de vele werkzaamheden die de vele vrijwilligers hebben verricht te tonen en om zich als vereniging te presenteren. De tuin is dit weekend geopend van 10.00 tot 16.00 uur. U kunt dan rustig de tuin bezichtigen en genieten van de vele bloemen.


Er is een terras voor het nuttigen van een kop koffie met cake of een glas limonade. U dient zich wel zelf te bedienen. Er zijn ca 500 dahlia's gepoot. Van deze bloemen kunnen alleen op de open dagen knollen besteld worden. Deze worden eind oktober gerooid, schoongemaakt en gelabeld waarna u ze in december op kunt halen.


De gekweekte chrysanten zijn voor zover zij al tot bloei zijn gekomen te bewonderen. Ook beschikt Floralia over voldoende zinnia's en andersoortige snijbloemen voor een mooi gemengd boeket.


De kwekers van kalebassen en pompoenen hebben weer hun uiterste best gedaan om een zo gevarieerd mogelijk aantal tentoon te spreiden. Daarnaast heeft men nog verschillende houtproducten zoals vogelhuisjes, nestkastjes enz. U ziet dat het, ondanks een afgeslankte vorm, ook voor u een gezellig en zeer de moeite waard evenement kan worden. Bent u met de fiets, dan kunt u deze stallen op het eigen parkeerterrein. Komt u met de auto dan kunt u deze parkeren op de carpoolplaats Borne West die direct via een poortje toegang geeft tot de tuin.