30 september 2020 door: T.Stegeman Petra Bosch 40 Jaar UNICEF vrijwilligster!

Dinsdagavond 22 september kwamen de UNICEF-vrijwilligsters bij elkaar in het KULTURHUS.

Aangekondigd als bijeenkomst om het een en ander te bespreken, was Petra Bosch naar het KULTURHUS gelokt. De ware reden was een complete verrassing voor haar!

Want ze werd in het zonnetje gezet omdat ze zich, als jongste vrijwilligster in Borne, al 40 jaar actief voor UNICEF inzet.

UNICEF de organisatie die zich inzet voor de rechten van alle kinderen. Elk kind eerlijke kansen geeft, om te overleven en om zich te ontwikkelen.

 

Petra werd toegesproken door Jacqueline Sellenrode, die refereerde aan Petra’s tomeloze inzet, als het maar half kan ben jij er! Als jong meisje meldde jij je als vrijwilligster en zo heb je  gedurende 40 jaar aan vele gebeurtenissen je bijdrage geleverd. Of het om Borne op z’n Best, de Melbuul’ndagen, het Afrikafestival of om kerstmarkten ging, jij was erbij.

Met jouw warme persoonlijkheid ben je een stimulans voor velen!

 

40 Jaar lang trouw aan UNICEF is een bijzondere prestatie en die werd dan ook beloond met de overhandiging van de Gouden UNICEF-speld, vergezeld van een boeket, enkele cadeaus en een warm applaus van alle UNICEF-vrijwilligsters!

 

Petra vertelde daarna dat ze op haar 17e door haar moeder werd aangemoedigd om UNICEF-vrijwilligster te worden. Kinderen hebben altijd een speciaal plekje in mijn hart, daarom is het ook zo’n vanzelfsprekende keuze. Ik blijf het geweldig vinden om te doen, ik heb het eigenlijk nooit meer losgelaten.