30 september 2020 door: T.Stegeman Groen Zwart Jeugd trapt jubileum jaar af met sponsorloop

Het was dinsdagavond 22 september een gezellige drukte op de velden van Korfbalvereniging Groen Zwart. In plaats van de reguliere korfbaltraining stond er voor de jongste Bornse korfballers een sponsorloop op het programma. Deze sponsorloop was de eerste activiteit in een reeks van vele jubileumactiviteiten die het komende jaar, in het kader van "100 jaar korfbal in Borne" gaan plaatsvinden.


In de weken voorafgaand aan de sponsorloop hebben alle kinderen een sponsorformulier ontvangen en werd er fanatiek gezocht naar sponsoren. Met de opbrengst van de sponsorloop mogen de jeugdleden van Groen Zwart namelijk zelf een eigen jeugdfeestdag in het jubileumjaar 2021 organiseren. Dinsdagavond om 18:45 uur was het dan zo ver er stonden bijna 30 enthousiaste kinderen klaar om van start te gaan om zo veel mogelijk geld op te halen. Jiska Smies, lid van de jubileumcommissie, sprak haar waardering uit voor de nog te leveren sportieve prestatie door de jongelingen en gaf na een korte uitleg over het parcours het startschot voor de Sponsorloop.


Er werd fanatiek gerend, want er waren niet alleen vaste bedragen gesponsord, maar ook bedragen per rondje. De stempelpost was er maar druk mee en ook de drinkpost had de handen vol aan het vullen en uitdelen van de bekertjes. De kinderen kwamen met verhitte en uitgeputte gezichten langs, maar gaven niet op. Ze bleven gedurende de hele sponsorloop fanatiek doorrennen, om het beste uit zichzelf halen en ook om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen. Natuurlijk hielpen de aanmoedigingen van het publiek, bestaande uit vele ouders en opa's en oma's, (op gepaste afstand) hier ook bij. De aanwezigheid van het publiek bleek vaak het laatste nodige zetje om nog net dat ene rondje extra te rennen. Er waren zelfs een aantal ouders en broertjes en zusjes die enkele rondjes meeliepen om de kinderen te helpen en aan te moedigen.


Om 19:30 uur klonk het eindsignaal en konden alle kinderen uitgeput plaatsnemen op het terras en werden ze getrakteerd op een glaasje drinken en iets te eten om weer een beetje op krachten te komen. De opbrengst kon nog niet worden medegedeeld, maar dat het een geslaagd evenement was kon al wel worden geconcludeerd.


Op dinsdag 6 oktober wordt het bijeen gelopen bedrag bekendgemaakt en krijgen de renners met de meeste rondjes, en de renners met het hoogst opgehaalde bedrag een leuke prijs. Ook gaat er tijdens de bekendmaking een ideeënbox rond. De Groen Zwart jeugd mag dan zelf ideeën aanleveren hoe ze de jeugdfeestdag in 2021 willen invullen.


Op 29 januari 2021 is het honderd jaar geleden dat de Bornse korfbalclub Groen Zwart werd opgericht. De jubileumcommissie is al geruime tijd bezig om diverse activiteiten te organiseren voor de leden en jeugdleden. Door het Coronavirus is het programma enigszins bijgesteld; zo zullen de receptie, de jubileum feestavond en andere activiteiten later in 2021 plaatsvinden dan vooraf gepland.