8 oktober 2020 door: T.Stegeman Bliss sluit het terras en haar deuren

De stoelen en tafels staan opgestapeld, de parasols zijn ingehaald en vast gebonden. Het anders zo gezellige terras is leeg en opgeruimd. Rest nog wat laatste restjes aan te vegen. Huub Leushuis lacht, maar het gaat hem aan het hart. ''We hadden het hier net mooi aan het draaien. Elke dag zaten er gasten op het terras en vooral in de weekenden was het druk. Nu moeten we noodgedwongen stoppen. Jammer!''

Ook eigenaar Gerard Schulten is aangeslagen. ''Het was al lastig om tegen twaalf uur 's nachts te moeten sluiten, veel jongeren zitten hier dan en het is echt gezellig. Nog eerder sluiten om  tien uur breekt onze nek. Dat betekent dat we om 9 uur al het laatste rondje moeten schenken. Rond die tijd begint het pas, tussen vijf uur en zeven uur is er niets te doen. Daarna gaan mensen pas het centrum in en dan moeten wij het verdienen!''

Reden om de stekker eruit te trekken, er zijn immers nog twee restaurants die het in deze corona-tijd ook met minder bezoekers moeten doen. ''We nemen geen risico en stoppen voorlopig. We hebben er het laatste jaar veel tijd en energie in gestopt om dit terras op te zetten, maar deze maatregel maakt het werken er niet leuker op. Wellicht dat we met de ijsbaan op het Dorsetplein weer open kunnen gaan, maar ook dat evenement staat op losse schroeven. Niets is zeker!''

Huub blijft in ieder geval in dienst en zal andere werkzaamheden krijgen. ''We gaan ervan uit dat we in maart weer open kunnen!''  A.H.