11 november 2020 door: T.Stegeman Sport is een medicijn dat jou, net als mij, weer plezier en richting kan geven.”

door Koen Schukkink(De stem van Borne)

 

Het verhaal van Ivar Hoekema begon toen hij op 16 jarige leeftijd bijna klaar was met de havo en een studierichting moest kiezen. ‘’Ik had een heel relaxt leven, wilde dit graag zo houden en koos daarom voor de opleiding bedrijfseconomie. Daar kon je veel geld verdienen en was tevens erg veel vrij. Tijdens een stageperiode ervoer ik echter het tegendeel en besefte dat dit niet mijn richting was.

Ik vroeg mezelf af wat het nut van een opleiding is als je de baan die erbij hoort niet leuk vindt. De passie die ik had voor dingen verdween. Mijn behoefte aan sport en sociale contacten verminderde. Vrijwel niets kon me op een gegeven moment nog emotioneel prikkelen. Vanaf dat punt was het lang zoeken naar een teken van leven in mezelf.

 

 

Om een daginvulling te hebben, begon Hoekema te sporten. Ik solliciteerde bij de Politie en het Korps Commandotroepen en kreeg van die laatste een uitnodiging om mee te doen met de kennismakingsdagen. De introductie verliep vlot. Na een strenge selectie mocht ik samen met veertien anderen beginnen aan de opleiding van het Korps Commandotroepen. Uiteindelijk begon ik vanwege privéomstandigheden te twijfelen en stopte de opleiding.

 

Bewegen doet goed.

 

Ik probeerde mezelf te herpakken en via een kennis kwam ik bij Ambiq terecht en werkte als vrijwilliger op een woongroep met kinderen met licht-verstandelijke beperkingen en gedragsproblemen. Ik vond het geweldig en had succes!

Tegelijkertijd bouwde ik een website voor Borne Beweegt. Omdat sporten en het begeleiden van mensen tijdens sport mij zoveel voldoening en plezier gaf had ik bedacht dat ik hier misschien wel wat geld mee zou kunnen verdienen.

Dus werden de stoute schoenen aangetroffen en startte ik als ondernemer.. Ik had weer een nieuw doel! Al mijn tijd, geld en energie stopte ik in Borne Beweegt. Eind november had ik mijn eerste betalende personal training klant. Daarnaast begon ik wat trainingen te geven op de Sport BSO, maar het ging me niet vlug genoeg.

Vervolgens liet ik een fotograaf opnames van de trainingen maken en plaatste die op de site. Dit sloeg zo goed aan dat ik de maand daarna al kon beginnen met de eerste betaalde groepstraining.

De  goede reviews stroomden binnen en ook financieel ging het beter. Uiteindelijk kon ik mijn bijbaan opzeggen en me volledig focussen op Borne Beweegt. Twee jaar lang maakte ik werkweken van meer dan 60 uur zodat mijn bedrijf zich ontwikkelde. Inmiddels staat het fundament van Borne Beweegt als een huis

 

Borne Beweegt heeft drie pijlers die het bedrijf maken wat het is. Plezier, gezondheid en resultaat. Zo hebben we beginnersgroepen, ervaren groepen, 50+ groepen, jongerengroepen en een damesgroep. Binnenkort beginnen we tevens  met trainingsgroepen die bedoeld zijn voor mensen met (zwaar) overgewicht. Bij Borne Beweegt krijgt iedereen bij groepstrainingen persoonlijke en deskundige begeleiding. Dit kunnen we realiseren doordat we met relatief kleine groepen werken (maximaal 12) en we daardoor iedereen de persoonlijke aandacht kunnen geven die hij/zij nodig heeft. Alles om er voor te zorgen dat persoonlijke doelstellingen behaald worden en plezier in het sporten wordt ervaren.

Een ongezonde levensstijl is niet zelden het gevolg van een verminderde geestelijke/emotionele toestand. Als je een langere periode niet goed in je vel zit, wil ik je het volgende meegeven: ga de uitdaging met mij aan en je zult versteld staan van de progressie die je al in 3 maanden kunt boeken! Sport is een medicijn dat jou, net als mij, weer plezier en richting kan geven.

Samen kunnen we werken aan een gezond(er) en gelukkig(er) leven. Voor meer informatie, check de website: www.bornebeweegt.nl