25 november 2020 door: T.Stegeman Nog ruim €185.000,- beschikbaar voor inwoners Borne

Sinds de start van Poen voor Groen hebben meer dan 250 woningeigenaren in de gemeente €50,- teruggekregen. Dat gebeurde na de aanschaf van energiebesparende producten en het uploaden van de kassabon op poenvoorgroen.nl. Borne organiseert de campagne, samen met zes andere Twentse gemeenten, met geld uit de landelijke Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). Zo stimuleert de gemeente inwoners eenvoudige energiebesparende maatregelen te nemen in en om hun woning. Er zit nog ruim €185.000,- in de pot: dat betekent dat nog zo’n 3.700 inwoners van de actie kunnen profiteren.

De resultaten zijn boven verwachting, zeker omdat de actie eigenlijk nog maar net begonnen is. Een belangrijk aandeel in het succes van Poen voor Groen vormen de plaatselijke winkeliers. Zij zorgen dat mensen dichtbij huis de benodigde producten kunnen kopen en geven eventueel advies over de meest geschikte oplossing. Bijkomend voordeel is dat de winkeliers meeprofiteren van de subsidie die de gemeenten krijgt. In Borne doen Electro-Sounds, Plentyparts, Weghorst installatiebedrijf en Praxis mee.

Wethouder Kotteman op de fiets


Michel Kotteman, wethouder duurzaamheid van de gemeente Borne, is speciaal naar Electro-Sounds gefietst voor energiebesparende lampen. ‘Een lamp in mijn woonkamer was kapot, dus ik ben op de fiets gestapt naar de winkel. Ik heb meteen meer lampen meegenomen. De kassabon heb ik meegenomen en geupload op poenvoorgroen.nl. Dat scheelt me direct geld en ik bespaar energie!’.

Doe ook mee!


De actie loopt tot 31 maart, tenzij het beschikbare subsidiegeld eerder is uitgekeerd. Op www.poenvoorgroen.nl is meer informatie te vinden. Hier staan ook de actievoorwaarden, de in aanmerking komende producten en de deelnemende bedrijven. Dus meld u aan op poenvoorgroen.nl, koop een energiebesparend product bij een deelnemende winkel, dien de kassabon in op de site en krijg na goedkeuring het aankoopbedrag tot maximaal 50 euro terug op uw bankrekening!