15 december 2020 door: T.Stegeman Simba en Rik

Door Koen Schukking (De Stem van Borne)

Vier jaar geleden hebben we Simba als pup gekocht in Tilburg. Ze is een kruising van een Amerikaanse Stafford en een Amerikaanse Bully. We wilden een hond die lief is en die goed met kinderen kan. Maar, we wilden ook een hond waar je lekker een beetje mee kan ravotten en lekker lang mee kan wandelen. We hadden ons  voor de aankoop, eerst goed geïnformeerd Simba komt uit een groot nest met dertien hondjes en ze viel ons direct op. Ze was rustig aan het rond kijken en toen we naar haar toe liepen, kwam ze heel rustig naar ons toe. Ze snuffelde een beetje en toen hebben we een poosje lekker met haar geknuffeld. We vonden dit erg prettig en hebben toen voor haar gekozen. Een lieve, zachtaardige hond die spreekwoordelijk eerst even de kat uit de boom kijkt en die het heerlijk vindt om geknuffeld te worden. De naam Simba verwijst naar mijn lievelingsfilm; de Lion King.

Veel tijd en energie

Mijn vriendin en ik hebben er voor gekozen om Simba alle tijd en energie te geven die ze in het begin nodig had. Maar, we hebben haar ook stap voor stap geleerd om alleen te zijn. We zijn met haar naar een puppy cursus geweest waar ze leerde om te gaan met andere honden. Ook heeft ze hier geleerd dat wij als eigenaren de baas zijn. Wij werken beide in de zorg en hebben onregelmatige roosters. Toch kunnen we onze werktijden altijd zo op elkaar afstellen dat Simba nooit lang alleen hoeft te zijn. We  laten haar vier keer per dag uitgebreid uit en krijgt ze ’s avonds voor het slapen gaan nog even de tijd om een plasje te doen.

Simba is totaal niet dominant naar andere honden. Eerder zelfs onderdanig. Ze is echt een goedzak. Als ze samen speelt met andere honden en je gooit een balletje dan wint Simba nooit. Ze huppelt er altijd maar een beetje achteraan maar vind het altijd prachtig om mee te doen. Ze is een soort vijfde wiel aan de wagen. Daarnaast vind ze het thuis heerlijk om lekker rustig naast je te liggen op de bank.

Stafford honden

Staffords staan er om bekend dat ze atletisch, snel, behendig en sterk zijn. Alleen Simba kent haar eigen krachten niet. Dit vind ik een positieve eigenschap van haar. Als hondenkenners Simba zien dan zien ze een lieve hond. Terwijl een leek misschien denkt: een pitbull, gevaarlijk! Simba bewijst heel mooi het tegendeel en ik vind het dan ook mooi om dit te laten zien aan anderen. Hierdoor krijgt de hondensoort weer meer vertrouwen van mensen. We geven Simba veel liefde en veel kusjes. We merken dat als je een hond veel liefde geeft, dat je dit dan ook terug krijgt. We nemen Simba vaak mee  naar het bos.. Ik vind het prachtig om te zien dat daar soms tien eigenaren met honden zijn en dat al die honden dan lekker los rennen en met elkaar spelen. Dit gaat altijd goed, en zonder agressie. Het is bovendien heerlijk  om ‘s ochtends beneden te komen en te worden ontvangen door een blije hond. Daarnaast vind ik het prettig om na een zware dienst  Simba uit te laten. Bewegen is goed voor je, en zo heeft Simba dus ook nog een therapeutische werking op ons.

Een hond in huis hebben betekent nooit alleen zijn. Het geeft ook een soort veiligheidsgevoel. Als ik slaapdienst heb en mijn vriendin en Simba zijn thuis, dan voelt dat goed. Simba is echt een gezinslid geworden van ons.