15 december 2020 door: T.Stegeman Krentenwegge voor de zorg

door Annemarie Haak

 

Met dozen vol krentenwegge en pakjes roomboter stonden de mannen van de St3Kearls op de stoep van het Dijkhuis. Afgelopen jaar was het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de bezetter. Om dit te vieren had de stichting vlaggen laten ontwerpen en verkocht. Een deel van de opbrengst zou worden besteed aan een goed doel.

Helaas gingen alle festiviteiten niet door, maar er werden desondanks heel veel vlaggen verkocht.

‘’De zorg heeft het momenteel hard te verduren. Door corona zijn veel mensen ziek en hebben extra verzorging nodig. Om jullie een hart onder de riem te steken, bieden we jullie deze krentenwegge aan!'' sprak Kearl Richard IJzereef. Het is de bedoeling dat alle medewerkers getrakteerd worden. ''We hebben veel vlaggen verkocht, maar om alle medewerkers te kunnen trakteren hebben we ook veel geld nodig. Gelukkig konden we het op deze manier regelen!''

Vanuit het Dijkhuis nam Marleen Franke(activiteitenbegeleidster) de krentenwegge in ontvangst en namens Thuiszorg collega Karin Wassen.  ‘’We hebben corona lange tijd buiten de deur gehouden maar moeten nu helaas melden dat het virus binnen is gekomen. Zo’n cadeautje is heel erg welkom!’’ Ook bij de dagopvang de Tuinkamer is inmiddels het virus binnen gedrongen. Ondanks alle maatregelen die er ter voorkoming waren getroffen zijn er toch gevallen van corona geconstateerd. De opvang is op dit moment gesloten.

Aansluitend vertrokken de Kearls om ook de andere zorgpunten van krentenwege te voorzien. Zij bezochten onder meer alle huisartsenposten, Thuiszorginstanties en de Villa Meijling.