15 december 2020 door: T.Stegeman Wensboom brengt lichtpuntjes in donkere tijd

door Annemarie Haak

Een wens bedenken en aanvragen voor een ander. Iemand die extra aandacht nodig heeft. Dat is de opzet van de wensboom die op het Dorsetplein staat. Anne Huis In’t Veld mocht op de startknop drukken nadat burgemeester Jan Pierik had afgeteld. Onder de boom is een box bevestigd en daarin kunnen kaarten gedeponeerd worden, die verkrijgbaar zijn bij de ondernemers en waarop een wens geschreven kan worden bestemd voor een ander.

Onder het motto Samen bereiken we meer dan alleen!’ hebben organisaties in Borne de handen ineengeslagen. Het initiatief komt van de  Rabobank Centraal Twente en samen met BBO, Borne Doen, Borne Schittert en WISH3 worden hartverwarmende wensen vervuld. Ook zullen Stichting De 3 Kearls, Bornse Vrouwen in Bedrijf, Wijkracht Borne en overige partners enthousiast hun bijdrage leveren. Want juist in deze tijd is omzien naar elkaar meer dan ooit nodig.

Burgemeester Jan Pierik ontving de afvaardigingen van de betrokkenen in de raadszaal en was zelf onder de indruk. ‘’Dit initiatief karakteriseert Borne. Steeds weer andere clubs doen mee aan activiteiten en samen komt er iets moois uit voort.’’ Het gaat in dit geval om mensen die iets nodig hebben, dan kan materieel zijn maar ook immaterieel. De burgmeester verklapte zelf dat hij graag het Dreamteam in het zonnetje wil zetten. ‘’Deze groep pakte de draad op toen de Voedselbank noodgedwongen moest stoppen en nog steeds doen de dames goed werk. Ik ga samen met de medewerkers van de Ster iets lekkers bakken voor deze groep!’’. Het hoeft immers niet altijd duur te zijn, ook simpele, eenvoudige dingen zijn dikwijls heel waardevol.

De St3Kearls doen deze keer ook mee. In de begintijd van hun bestaan, tien jaar geleden hebben zij al eens een wensboom geplant en de reacties hierop waren lovend. ‘De mannen waren weken druk om alle wensen in ver vulling te laten gaan. ‘’Daarom beginnen we direct al met het bekijken van de wensen’’, verklapte Karin Freriksen van Wish3, een van de organisatoren.  ‘’ Wat we kunnen wordt direct vervuld, maar ik verwacht dat we ook het komend jaar nog wel bezig zijn om te kijken of en hoe we wensen kunnen vervullen.’’