29 december 2020 door: T.Stegeman Ramkraak bij Leurink

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 december vond er een ramkraak plaats op de modezaak van Leurink aan het Dorsetplein. Rond 04.40 uur reed een groene Peugeot, nadat eerst enkele zwerfkeien die voor de winkel lagen verwijderd waren, met veel geweld de modezaak binnen. Er waren meerdere personen bij betrokken die ±50 kledingstukken met een totale waarde van zo'n 8 à 9000 euro meenamen. De daders lieten de gestolen groene Peugeot achter bij de winkel en vertrokken met een naar alle waarschijnlijkheid ook gestolen Audi A6. De achtergelaten auto is in beslag genomen en wordt onderzocht. Dat de daders slechts een beperkte hoeveelheid kledingstukken hebben kunnen stelen komt door mistgeneratoren. Deze zetten de gehele winkel in een (onschadelijke) mist waardoor je geen hand voor ogen meer kunt zien.

De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben rond het tijdstip van 04.40 uur op of in de omgeving van het Dorsetplein. Hebt u informatie bel dan met 0900-8844 of anoniem 0800-7000.