5 januari 2021 door: T.Stegeman Abraham zien op Oudejaarsdag

Je verjaardag vieren op 31 december is een ding, maar Abraham zien en dan ook nog in coronatijd is andere koek. Herald Koldeweid overkwam dit echter. Groot feest geven, zoals dat in de planning zat, was uitgesloten. Dan maar zo voorbij laten gaan? Daar dacht partner Marieke toch iets anders over. Zonder dat het feestvarken ergens van af wist organiseerde ze afgelopen zaterdag een drive-thru. Familie, vrienden, buren en collega’s werden uitgenodigd om even langs te komen. Bezoekers werden in gedeeld in een tijdschema en mochten tussen elf uur ’s morgens en half acht ‘s avonds even aanwippen. Een groot spandoek sierde de voorgevel, naast het huis werd een partytent opgezet,  zodat de jarige toch even een taartje konden eten of een glaasje kon drinken met zijn bezoekers. Bovendien werd de gasten gevraagd om een speciaalbiertje mee te nemen. Herald is een fervent liefhebber van dit populaire drankje. Dat leverde een leuk arsenaal aan biertjes op. Daar kan de jarige de komende tijd wel mee uit de voeten. Neef Marc Harbers en zijn partner openden de lange rij gasten en overhandigde het eerste bierpakket. Dat Koldeweid totaal verrast was door deze gebeurtenis, mag duidelijk zijn. ‘’Het mooiste was dat ik met iedereen even heb kunnen praten, meestal lukt dat niet op feestjes!’’  A.H.