18 februari 2021 door: T.Stegeman In Memoriam Hans Leuverink

Afgelopen week overleed Hans Leuverink, bekend van de vele tekeningen die hij maakte van markante dorpsfiguren, bekende en kenmerkende dorpsgezichten en de vele illustraties die hij tekende voor boeken over Borne.

Leuverink was autodidact, hij kon goed tekenen en had zichzelf verder ontwikkeld. Het werd zijn grootste hobby, een passie waaraan hij menig vrij momentje besteedde.  Potlood en gum waren zijn beste vrienden. Meestal tekende hij in zwart/wit. Op die manier heeft hij talloze figuren aan het papier toevertrouwd en vereeuwigd.  Alleen al voor  het boek Markante Bornenaren heeft hij zo’n 65 tekeningen gemaakt. Dit boek kwam uit ter gelegenheid van de 800ste verjaardag van Borne. En ook het levensverhaal van de vermaarde dokter Schoenmaker werd door zijn tekeningen geïllustreerd. Hans Leuverink woonde de laatste jaren in het Dijkhuis. Hij werd 87 jaar.