23 februari 2021 door: T.Stegeman Grotestraat Borne langdurig dicht: nieuw riool en bestrating

BORNE - Vanaf maandag 22 februari is het zuidelijke deel van de Grotestraat langere tijd afgesloten voor verkeer. In fasen voert Strukton in opdracht van de gemeente Borne werkzaamheden uit. Dat gebeurt op werkdagen tussen 07.00 en 19:00 u Telkens is het betreffende wegdeel afgesloten voor alle verkeer, dat gebruik kan maken van omleidingsroutes. Woningen en bedrijven zijn alleen te voet bereikbaar.

Ennekerdijk eerst aan beurt

Het eerst is de Ennekerdijk tot de Zuid Eschs aan beurt. Tot 17 april wordt hier de oude bestrating verwijderd en het riool vervangen. Na enkele weken wordt de definitieve bestrating van zowel de rijbaan als de trottoirs aangebracht. Van 1 maart tot 17 april wordt gewerkt aan het eerste stuk Grotestraat ter hoogte van de Ennekerdijk. Ook in dit gedeelte wordt de oude bestrating verwijderd, het riool vervangen en vervolgens de bestrating in zowel de rijbaan als de trottoirs aangebracht.

Plantenvakken en drempel

Daarna is het deel Grotestraat tussen grofweg de Ziekenhuisstraat en Abraham ten Catestraat aan beurt. Van 8 tot 27 maart  wordt de oude bestrating verwijderd, beplantingsvakken aangebracht en wordt vervolgens de bestrating in zowel de rijbaan als de trottoirs aangebracht.Als laatste wordt van 12 tot 24 april het deel Grotestraat tussen de Aanslagsweg Morseltdijk onder handen genomen. Hier wordt de oude bestrating verwijderd, een drempel/verkeerplateau gecreëerd en wordt vervolgens de bestrating in zowel de rijbaan als de trottoirs aangebracht.