7 april 2021 door: T.Stegeman Verloskundige zorg en pretecho onder één dak

door Annemarie Haak

 

De verloskundigen van Natal zijn vanaf nu niet alleen in Hengelo te vinden maar ook in hun nieuwe onderkomen aan de Nieuwe Markt. Die werd onlangs geopend door Truus Voortman, de alom bekende verloskundige, die een groot deel van de  Bornenaren onder de vijftig, op de wereld heeft geholpen. Truus stond aan de wieg van Natal, nadat ze altijd zelfstandig gewerkt had. Sanne Boone-Jansen en Maureen Beijen hebben nog geruime tijd met haar samen gewerkt  en zijn dan ook heel erg trots dat deze moeder onder de verloskundigen het nieuwe onderkomen wilde inwijden.

 

Sanne en Maureen werken samen met collega’s Sanne Luurs en Barbara Te Woerd. Vanaf woensdag 7 april zijn de verloskundigen aan de Nieuwe markt te vinden en niet meer aan de Fleminghof waar ze slechts een dagdeel spreekuur hielden en de ruimte moesten delen met de Fysiotherapiepraktijk. Daarom moesten veel zwangeren naar Hengelo voor een controle. Dat hoeft nu niet meer. De praktijk aan de Nieuwe Markt is vijf dagen van de week geopend.

Nieuw is tevens de samenwerking met Rita Struik. Zij runde tot nu toe de praktijk Baby Visie waar zwangere paren een pretecho van hun ongeboren kind konden laten maken. ‘’We hebben al geruime tijd contact met Rita, want veel paren zijn geïnteresseerd in zo’n pretecho, vooral in deze tijd met zijn beperkingen. Zo’n serie foto’s is altijd heel bijzonder en veel aanstaande papa’s en mama’s kijken daar naar uit!’’ Met de nieuwe vestiging heeft Natal de praktijk van Rita Struik overgenomen en ondergebracht in het onderkomen aan de Nieuwe Markt. Rita blijft echter betrokken maar opereert nu onder de paraplu van Natal. De naam verandert van Baby Visie naar Pretecho Kiek.

De vier vrouwen hebben er zin. ‘’We zitten hier  in het centrum, midden tussen de ondernemers. Hier is reuring en bovendien veel parkeerruimte. Bovendien groeit Borne en daarmee ook het aantal zwangere vrouwen. Op deze locatie kunnen we weer een tijdje vooruit!’’

 

Bij de foto: Sanne Jansen,  Sanne Luurs, Maureen Beijen en Barbara Te Woerd zijn trots op hun nieuwe vestiging