13 april 2021 door: T.Stegeman GEEN BORNE OP Z’N BEST DIT JAAR, MAAR TOCH…

Online live-concert Double6 en Pia

 

Op de dag die eigenlijk in het teken zou staan van het jaarlijkse Borne op z’n Best, zondag 18 april, blijft het ook dit jaar relatief stil in het dorpscentrum. De living statues, koren en orkesten, de kraampjes met kunst en ander vermaak ontbreken. Toch gloort er hoop. Het sprankje perspectief komt in dit geval van Double6 en Pia die om 20.00 uur ’s avonds een bijzonder live-concert verzorgen dat online te volgen zal zijn door iedereen in Borne, Hertme, Zenderen en verder.

 

‘Het beste dat ons nu kan overkomen’

In een ongedwongen setting brengen Paul Homan, Rudi Oude Vrielink en Pia Rosens een uurtje lang een selectie van hun repertoire. Zo speelt Double6 nummers van Boudewijn de Groot, de Bee Gees en Racoon, terwijl Pia zowel eigen nummers als covers ten gehore brengt. Samen zingen ze bovendien een nummer van Daniël Lohues. “Dit is het beste dat ons nu kan overkomen”, aldus Paul Homan van Double6. “Wij smachten ernaar weer te kunnen optreden en mensen te vermaken. Heerlijk dat we nu weer mogen en op deze bijzondere dag voor Borne ons geluid weer kunnen laten horen.”

 

Het exclusieve optreden wordt zondagavond aangekondigd door burgemeester Jan Pierik. Nog niet eerder tijdens zijn ambtstermijn maakte hij Borne op z’n Best mee en de reputatie ervan heeft hij dus alleen maar ‘van horen zeggen’. “Ik begrijp dat de derde zondag in april altijd een bijzondere dag is in onze gemeente en ik ondersteun dit initiatief dan ook van harte om toch dat beetje perspectief te kunnen bieden.” Het live-concert begint zondagavond zoals gezegd om 20.00 uur en is te volgen via de pagina Live op BorneBoeit.