5 mei 2021 door: T.Stegeman  Kareltje? Wie?  Slag om Borne? Wat?

Dagenlang hingen de mysterieuze foto’s van een enigszins nors kijkend, kaalhoofdig mannetje in het centrum. Afgelopen week werd duidelijk wat er bedoeld werd.

Kareltje verwijst naar de Karolingische ruiter, waarvan de resten in 1987 werden gevonden in de Stroom Esch.Deze ruiter was de inspiratiebron voor het logo van de Slag om Borne, een uit de kluiten gewassen pubquiz die op 18 september gehouden gaat worden van 18u tot 23u..‘’Karolingisch’’ werd door de organisatie al gauw verbasterd naar Kareltje. Vandaar de naam! De organisatie van de Slag om Borne bestaat uit vijf personen: Jurre Nijhuis, Corine Hofstra, Frank Vennegoor, Ruben Baartman en Laura Reymer.

 

Het belooft een wedstrijd te worden vol uitdagende vragen en hilarische opdrachten: rennen, vliegen door heel Borne.  Hersenbrekers en uiteraard veel vragen om en over Borne. Alles aan de hand van het grote strijdboek. Iedereen kan mee doen. Vorm een team en ga samen de strijd aan. Een team bestaat uit minimaal zes en maximaal veertien deelnemers. Er wordt gedeeltelijk gespeeld vanuit je eigen hoofdkwartier, maar ook kriskras door Borne om allerlei opdrachten te doen. Lopend, fietsend, te paard, wat je maar wilt. Het inschrijfgeld bedraagt €50,- per team. Hoe meer teams zich inschrijven, hoe groter de prijzenpot. Bij de online aanmelding, moeten teams meteen selecteren voor welk lokaal doel ze gaan spelen. De deelnemende goede doelen staan op de website vermeld, ook wat ze met het gewonnen geld gaan doen. De teams die de 1e, 2e en 3e prijs winnen, winnen een aardig geldbedrag voor het door hun gekozen goede doel.

Goede doelen hebben geleden onder corona en hiermee kunnen wij hen als gemeenschap een financiële injectie geven.

 

Goede doelen uit de gemeente Borne kunnen zich nog aanmelden tot 24 mei! Voorwaarde is dat de vereniging of stichting ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel.

“We vonden het tijd dat er weer een beetje reuring in Borne kwam, daarom hebben we dit evenement opgezet. Door alle corona perikelen is er de laatste tijd weinig gebeurd en waren mensen aan huis gekluisterd. Dit evenement kan zelfs doorgaan als de coronamaatregelen worden aangescherpt.” Aldus de organisatie.

Voor meer informatie wordt verwezen naar: www.slagomborne.nl

Instagram & Facebook: slagomborne

Contact met de organisatie: kareltje@slagomborne.nl