11 mei 2021 door: T.Stegeman College verleent vergunning aan golfbaan voor horeca en golfshop

Het  college van B&W heeft positief besloten op een aanvraag van Stichting Weleveld Golf voor het verbreden van de gebruiksmogelijkheden van het clubhuis bij golfbaan Weleveld aan de Bekkingvelderweg 8 te Zenderen.

 

Naast golfers mogen dan ook passanten een versnapering nuttigen. Daarnaast komt er een kleine golfshop waar golfgerelateerde artikelen kunnen worden aangeschaft.

“Het is een mooie aanvulling in het prachtige buitengebied van de Groene Poort”, zegt wethouder Arno Spekschoor. Toch zijn er wel duidelijke afspraken. “En dat betekent ook dat we die kunnen handhaven.”

De tijdelijke omgevingsvergunning die het mogelijk maakt dat ook wandelaars en fietsers even ‘uit kunnen blazen’ bij het golfpark, wordt in eerste instantie verleend voor een periode van maximaal 5 jaar. “Zo kunnen we ook goed evalueren of het echt past bij Borne.” Daarna kan het gebruik nogmaals voor een periode van 5 jaar vergund worden.

 

Wel voorwaarden

 

Het verlenen van de tijdelijke omgevingsvergunning betekent overigens niet dat alles nu zomaar kan en mag. Er zijn voorwaarden aan de grootte van het restaurant, het terras en de golfshop. Ook heeft de toegestane zelfstandige horeca-activiteit betrekking op de exploitatie van een restaurant/bistro en blijven horeca-activiteiten in een zwaardere categorie (zoals zalenverhuur, café, dancing etc.) in strijd met de bepalingen van het bestemmingsplan. “Een hapje eten kan, feesten en partijen houden niet.”

 
Aanpassen bestemmingsplan

 

De zogenaamde ‘kruimelregeling’ die nu wordt toegepast, kan dienen als termijn om de tijd tot een nieuw bestemmingsplan te overbruggen. Hoewel er nu voor een maximale periode van 10 jaar kan worden verleend, is het wel mogelijk om binnen het verstrijken van die maximale termijn het bestemmingsplan voor de Bekkingvelderweg 8 te Zenderen te herzien om zo de horecamogelijkheden permanent toe te staan. Het college heeft de voorkeur voor een definitieve invulling en verwacht nog deze raadsperiode de definitieve bestemmingsplanwijziging in gang te zetten.

 
Authentiek Twents landschap

 

De verruiming past zowel binnen de kaders van de Omgevingsvisie van de provincie Overijssel als in de toekomstvisie van de gemeente Borne. Wethouder Spekschoor: “Het draagt bij aan het behoud en de ontwikkeling van het authentieke Twentse landschap, versterkt de Bornse economie