18 januari 2018 door: T.Stegeman Ellen Bijsterbosch stopt als  dorpsmanager

 

“Dit voelt als een jasje  dat me past. Dat ik in de samenwerking tussen de BBO en de gemeente een rol mag spelen, maakt me enthousiast. Het is voor beide kanten uitdagend. In contact blijven, dingen uitspreken, dat staat voorop. De ondernemers schatten in dat ik voor hen ondernemend genoeg ben. Dat ik kan laten zien dat ik deze kans waard ben. Wat overigens niet wil zeggen dat jij je overal voor moet laten lenen. Daar waak ik wel voor.”

Bovenstaande is een fragment uit het interview met de Bornse Courant kort voor haar aantreden per 1 september 2016 als dorpsmanager. Eén jaar en 4 maanden later is het voor Ellen Bijsterbosch afgelopen. De functie is per 1 februari vacant.

Uit een van gemeentewege verstrekt persbericht valt af te leiden dat de rol van Ellen Bijsterbosch om de belangen van de gemeente en de ondernemers te behartigen, haar regelmatig in spagaat bracht. Ze spreekt van een moeilijke, maar weloverwogen beslissing. “Echter, ik heb altijd geleerd dat je moet doen waar je echt goed in bent. Alleen dan bereik je de beste resultaten.”

Lex Nijhuis laat als tussenvoorzitter van de Bundeling Bornse Ondernemers optekenen: “Soms moet je erkennen dat de samenwerking niet verloopt zoals gehoopt.” Hij heeft er vertrouwen in dat er een goede andere kandidaat wordt gevonden.

Ook wethouder Michel Kotteman laat zich in die zin uit. Hij bedankt haar voor haar werkzaamheden die ze ‘enthousiast en met hart voor Borne’ uitvoerde.

Vanaf deze week is de vacature opengesteld via www.dorpsmanagerborne.nl.

(js)