25 januari 2018 door: T.Stegeman Mariakapel op vreselijke manier vernield!

‘’Je weet niet wat je ziet, het was afschuwelijk!’’ Zo reageert Lies Maathuis op de vernielingen die zijn aangericht aan de Mariakapel op de Zenderense Es. Zondag kreeg de vrijwilligster die de kapel onderhoudt een telefoontje van wandelaars, die de ravage aantroffen. ‘’Alles is gesloopt, zelfs het Mariabeeld dat we verankerd hadden in een grote plaat, is met brute kracht verwijderd!‘’ De kluis is opengebroken, de vier rozenkransen zijn weg en ook de gastenboeken zijn meegenomen. De kluis wordt een paar keer per week geleegd, meestal zit er een paar euro in voor de kaarsen. De schade is nu groter dan het geld dat in gezeten heeft. ‘’We staan er versteld van, wie doet nu zoiets? We hadden net alles weer klaar, sinds de laatste inbraak in september.

Alles weer keurig geschilderd en nu dit! Om moedeloos van te worden. In al die negen jaar is er nog nooit iemand zo te keer gegaan!’’. Het Mariakapelletje wordt veel bezocht door wandelaars en fietsers, mensen gaan er even uitrusten, steken even een kaarsje aan of genieten van de stilte en het prachtige uitzicht.  De kapel werd een aantal jaren geleden door een groep vrijwilligers gebouwd en maakt deel uit van het Kloosterpad.

A.H.