31 januari 2018 door: T.Stegeman Ronny Kollen nu officieel stadsprins

De stadsprins is geïnstalleerd, de sleutel uitgereikt. Alle prinsenparen hebben een deel van de sleutel met daarbij een opdracht. Op de vrijdagavond voorafgaand aan het carnaval zal bekeken worden of de heren zich aan hun afspraak gehouden hebben. Zondagmiddag waren ze het in ieder geval allemaal eens met elkaar!

Het negende Stadsprinsengala werd druk bezocht. Alle prinsenparen uit de gemeente Borne waren met hun gevolg naar het Kulturhus gekomen. Een bijzonder hartelijk welkom was er voor koningin Marcha van de Angorageiten en haar adjudanten Tom en Niels. Deze club is sinds kort een echte vereniging en dat willen ze uitdragen.  Prins Ronny en adjudant Daniel werden officieel benoemd tot Stadsprinsenpaar van Borne en daar horen de gebruikelijke onderscheidingen bij.  Bovendien kreeg het paar de sleutel uitgereikt, het symbool dat de Stadsprins de bevoegdheid geeft om over het dorp te regeren tijdens de Dolle dagen van het Carnaval. Maar zoals gebruikelijk ging dit niet zonder slag of stoot. De prinsen kregen ieder een deel van de sleutel met een daarbij behorende opdracht. Burgemeester R.Welten vroeg de heren een idee aan te dragen om de saamhorigheid te bevorderen en om eens goed na te denken over het Kindercarnaval. Hij was van mening dat daar nog wel winst te behalen viel!

Op vrijdag 9 februari, het begin van het carnavalsweekend moeten de verenigingen in het gemeentehuis vertellen wat ze bedacht hebben.

Henk Van den Berg, voorman van de St.Borns Carnaval presenteerde tijdens deze bijeenkomst de allereerste applicatie. Een speciaal insigne, gemaakt van stof dat op de carnavalskleding gestreken kan worden, waardoor de drager laat zien dat het Borns carnaval het waard is om gevierd te worden! ‘’Het is een gebruik dat overgewaaid is uit het zuiden van het land. Elk jaar ontwerpen we een nieuwe applicatie en er zijn in Brabant mensen die er een sport van maken om ze allemaal te sparen!’’ De applicaties zijn te koop bij de verenigingen of bij Carnavalsland.

A.H