8 februari 2018 door: T.Stegeman De Ster is er weer klaar voor

Deze week heeft De Ster haar deuren weer geopend. Stralend van trots staan de medewerkers de gasten op te wachten. Ze hebben dan ook allemaal een periode van hard werken achter de rug, maar het resultaat mag er zijn. De ruimte waarin voorheen het winkeltje was ondergebracht is nu bij het café aan getrokken dat hierdoor een veel ruimer is geworden. Gezellige zitjes, nieuwe stoelen, een stamtafel, zelfs een hoge zithoek staat er opgesteld. Bernadet Wieffer glimt eveneens van trots. ‘’Het is nu allemaal veel funktioneler geworden’’, vertelt ze, maar het was een hele klus. Tussen Kerst en Nieuwjaar werd er gesloopt en vervolgens moest er weer opgebouwd worden. De oude plafonds zijn weer terug gebracht, de keuken is helemaal opnieuw ingericht  en geprofessionaliseerd volgens de laatste richtlijnen. Een nieuwe vloer in het atelier en in het café, geheel drempelloos en bovendien werd de elektrische bedrading geheel vervangen.  Vanuit het café kunnen de gasten op het atelier kijken door de glazen deuren. ‘’De glas-in-loodramen zijn nu beter zichtbaar en die kleuren hebben we verder in het café weer terug laten komen.’’ Oud rose, zacht groen, grijstinten, het geeft allemaal een bijzonder sfeervol effect. Met de nieuwe keuken heeft Bernadet tevens een echte banketbakker in dienst genomen die de heerlijkste taarten en gebak op tafel kan zetten. ‘’Dat is natuurlijk onontbeerlijk als je High tea en koffie met gebak wilt promoten!’’ verklaart Bernadet. ‘’Bovendien leren de cliënten hiervan net als van de biertap die we nu in huis hebben. We gaan allemaal een tapdiploma halen!’’ Met de verbouwing is ook de lunchkaart uitgebreid. Elke dag staat er een eigen gemaakte soep op het menu.

Om de realisatie van de verbouwing extra aandacht te geven doen de cliënten van De Ster komende zaterdag mee aan de optocht. Samen met een groep exprinsen van de Toet’nbloazers hebben ze een eigen wagen gebouwd in de carnavalshal aan de Steenbakkersweg. Het is een grote bakkerswagen geworden vol met eigen gemaakte taarten erop. ‘’We gaan allemaal verkleed als koks’’, verklapt Bernadet. ‘’Elke dinsdag en donderdag hebben de jongeren aan de creatie gewerkt. Ze vinden het geweldig!’’

A.H.

.

Kijk voor foto’s op de facebookpagina van de Bornse Courant.