9 februari 2018 door: T.Stegeman Zwemmen op je negentigste? ‘’Zouden meer mensen moeten doen!’’

 

Je bent 90 jaar en elke morgen stap je in alle vroegte op de fiets om naar het zwembad te gaan. Het lijkt fantasie maar niets is minder waar. Herman Kremer werd vanochtend in het zonnetje gezet door zijn medezwemmers van de Vroege Vogels en het personeel van het zwembad. ''Al sinds 1985 ben ik lid van de club!'' zegt hij trots. ''En ik heb om mijn 50ste pas het zwemdiploma gehaald! Wij mochten vroeger nooit zwemmen.'' En dat is een hele prestatie. Een mooie taart en een verrassingspakket werden hem overhandigd. Herman glundert van oor tot oor. Hij trakteert de club vandaag op een heerlijk ontbijtje en dat gaat erin als koek. ''Zwemmen vind ik heerlijk'', vertelt hij. ''Je blijft er lekker fit van en bovendien maak je nog eens een praatje. Maar ik blijf niet aan de kant staan hoor om te kletsen, ik zwem gewoon door! Onder het zwemmen kan ik ook wel praten.'' Het is een hele hechte club die al jaren samen zwemt. Zo'n 30 tot 40 zwemmers zijn er elke morgen present. Om half acht liggen de zwemmers in het water en dan worden de baantjes getrokken tot acht uur. Willemien Tulk en Truus ter Haar hebben de leiding van de Vroege Vogels. Zij sturen kaartjes bij verjaardagen, nemen contact op wanneer iemand een aantal keren niet geweest is en regelen het ontbijt. ''Dat doen we meestal rond Kerst, Pasen en voor de vakantie.''  ''Het is een heel goed begin van de dag! Zouden meer mensen moeten doen!’’  A.H.