14 februari 2018 door: T.Stegeman “Raad kom terug op besluit Verbindingsweg”

Een drukte van belang, een kwartier voor het begin van de raadsvergadering. Het gaat ook om een zaak van belang. ‘Zenderen’ biedt via voorzitter burgemeester Rob Welten de gemeenteraad een petitie aan, getekend door 500 inwoners. Met als boodschap: “Raad heroverweeg het tracé van de Verbindingsweg”.

Namens de Zenderense actiegroep die tegen de Gemeentelijke Verbindingsweg is, zegt Sandra Ottolander: “Wees een raad met lef en kom terug op een eerder genomen besluit. Het is uniek, we weten het, maar niet onmogelijk. Omstandigheden veranderen. Het is wijs op deze veranderingen  te wachten”, is haar oproep.

Ze doelt op het feit dat er extra rijksgeld komt voor knelpunten op de A1 en A35. Profiteer daarvan Borne, is haar oproep. Door in samenwerking met Almelo, Hengelo, Tubbergen/Dinkelland en de provincie ‘ons regionale knelpunt’ op te lossen. De verkeersproblematiek in Zenderen is zelfs een bovenregionaal probleem. Met een lokaal besluit wordt ‘het Zenderense verkeersprobleem groter in plaats van kleiner’.

Ottolander: “Wij Zenderenaren vinden dat er eerst een duurzame totaaloplossing voor Zenderen moet komen”.

Natuurlijk, zegt Ottolander, de Verbindingsweg leidt tot één spoorwegovergang minder in Borne. Maar tot meer verkeer in Zenderen. “En voor deze overlast betalen we meer OZB, meer OZB voor meer verkeer.”

Dat de huidige raad niet de wil heeft de Verbindingsweg ongedaan te maken, kan ze zich wel een beetje voorstellen. De raad is bezig met de laatste loodjes. “Misschien dat de volgende raad meer moed heeft. We zien de verkiezingsprogramma’s met belangstelling tegemoet.”

(js)