14 februari 2018 door: T.Stegeman Joy Beune Nederlands kampioen Allround bij junioren

Joy Beune wist met haar tijd op de 3 kilometer het goud in de wacht te slepen. Het Nederlands kampioenschap was binnen.

Het werd superspannend op het laatst. Joy had reeds drie zilveren plakken behaald op de 500, 1000 en 1500m en moest 2,9 seconden goed maken op haar grote rivaal Jutta Leerdam om nog aanspraak te kunnen maken op de titel. ‘’Ik kan een goede 3 kilometer rijden, dat weet ik van mezelf.  Samen met de trainer had ik een plan gemaakt en uiteindelijk heb ik vier seconden harder gereden’’, aldus een gelukkige kampioene. Joy reed maar liefst een tijd van 4.15.10 waarmee ze bovendien het baanrecord van Pien Keulstra liet sneuvelen. Het schaatstalent gaat eind deze maand naar de Amerikaanse stad Salt Lake City om mee te doen aan de finales van de World Cup, die op 3 en 4 maart worden verreden en het WK voor junioren dat voor 9,10 en 11 maart op de rol staat.

Deze krant wenst haar veel succes!!