28 februari 2018 door: T.Stegeman Gemeente waar ben je toch mee bezig?

Op pagina 2 in deze krant vindt u wederom een ingezonden brief van de heer Kraaijenbrink. Een bevlogen Bornenaar die niet tegen onrecht kan en misstanden in Borne aan wil pakken en zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Zo heeft hij al meerdere keren via ingezonden brieven laten blijken het totaal niet eens te zijn met de manier waarop de gemeente heeft gemeend om te moeten gaan met het gemeentenieuws.

In deze laatste reactie legt hij opnieuw de vinger op de zere plek. Hij vraagt zich zeer terecht af of de in het betreffende artikel toegegeven bezorgklachten bekend waren bij B&W tijdens de aanbesteding. “Zo neen, hoe zit het dan met de uitverkiezing? Had de kennelijk slechte bezorging geen puntje in de min moeten zijn? Heeft Heinink de burgemeester verkeerd voorgelicht of juist de burgemeester Borne?  En mocht dat laatste waar zijn, wat betekent dat dan”: vraagt hij zich af.

Dit is exact één van de belangrijke punten waar wij tijdens de hele discussie op gehamerd hebben. Hoe kan een krant die nu pas toegeeft dat hij ten tijde van de aanbesteding de bezorging niet op orde heeft het op dat punt winnen van een krant die dat op het moment van aanbesteding wel had, zelfs het gehele buitengebied via PostNL voorzag van een krant.

Mogen we dit als misleiding zien of is het onzorgvuldig handelen van de gemeente bij de aanbesteding? Dat er iets fout zit is in ieder geval duidelijk.

Ik denk dat de gemeente niets anders te doen staat dan de hele aanbesteding terug te draaien en weer bij de Bornse Courant onder te brengen. Dan houd je volgend jaar maar een nieuwe aanbesteding.

Tonnie Stegeman